Högskoleprovet och jobbsök


Kom på att jag hinner ju hem till högskoleprovet! Ska nog ta och anmäla mig till det idag. Ut ifall att jag skulle vilja börja plugga nästa höst. Mina betyg från gymnasiet är ju inte så där jättebra så jag behöver nog högskoleprovet för att komma in på de flesta utbildningarna.

Appropå sysselsättning så har jag redan nu börjat att sökta massa jobb hemma i Örebro. Jag blir ju galen av att inte ha något att göra så jag hoppas jag hittar något snart. Har än så länge sökt till subway, något annat jobb som restaurangbiträde, två servitris jobb, hört av mig till hotellet jag jobbade på förut och så har jag sökt jobb i Sälen nu till vintern! Jobba, åka skidor och festa. Det är mer min stil än vad familjelivet som au pair är.

Så fort jag börjat att jobba igen ska jag börja lägga undan massa pengar och efter säsongen i Sälen ska jag dra ut på en ny resa. Som inte innehåller att jobba eller bo med barn. Förmodligen inte ens jobba överhuvudtaget, bara leva livet!

4 dagar kvar till hemfärd



IQ, vad är det?!

Alltså på orbitzs hemsida så stod det att flyget skulle ta 18,någonting timmar. MEN jag skulle lyfta härifrån 16.16 och landa på Arlanda 18.54 dagen efter. Hur FAN får de det till 18,någonting timmar, tänkte jag. Jag menar det är ju för tusan mer än ett dygn!

Sen kom jag på det! Det är ju 7 timmars tidskillnad också! Så klockan kommer ju bara vara 11.54 för mig. Haha stackars Lina som jag ska bo med. Jag kommer ju hålla henne vaken hela natten. Oh well, det är inte direkt som att hon inte har hört hur mina gamla sovkamrater har klagat på min dygnsrytm. Så detta är egentligen inget nytt :P

 



Måste bara berätta att jag va nära på att krocka idag! Jag hade vart på starbucks och köpt en latte och när jag va på väg hem, så va det en jävla IDIOT, två bilar framför mig som missade att han skulle svänga och TVÄRNITADE. Bilen framför mig vejade så hon nästan hamnade i den andra filen och jag stog på bromsen med latten i ena handen och va inte ens en halv meter från att köra på bilen framför mig. Lär er köra bil för fan!

Nu ska jag jobba på mitt personligabrev och CV.

Tjingeling!


Cause I'm leaving on a jet-plane

 



Nu är flyget bokat! Åker på söndag och det blir en härlig resa på 26 timmar innan jag är framme på Arlanda. Då räknar jag inte ens med tiden till flygplatsen och väntan på flygplatsen eller resan hem till Örebro! Vi får se hur pigg och fräsh jag känner mig när jag kommer hem. Helt ärligt så tror jag fan att jag kommer va hyper när jag är framme haha.

Hahaha alltså Cultural Care suger! Vi va sju svenskar i våran grupp. Alltså som åkte till USA samtidigt och spenderade vår tid på skolan tillsammans. Utav oss sju så har två redan åkt hem, jag blir den tredje, en har vart i remtach två ggr och en annan har vart i rematch en gång. Tre av de fyra som är kvar har lite tankar på att åka hem.

Det säger en hel del om Cultural care och deras standard. De är verkligen ett företag som bara vill tjäna pengar och det känns inte direkt som att de bryr sig för fem öre. Alltså innan man gick med i programet så lovorda de verkligen ALLT. Det är klart man får förväntningar liksom och så kommer man hit och så är det inte alls som de beskrivit. Sen blev de typ förbannade när jag sa att jag ville åka hem och Stockholms kontoret ringde upp mig och härjade! Men jag stog på mig och skällde tillbaka på dem.

Nu ska en lycklig tjej börja packa!


Tell the world that I'm coming home

Har kollat flyg och så nu. Det ser ut som att det blir hemfärd söndag eller måndag. För vet ni vad? Eftersom jag redan sa till den här familjen i att jag skulle lämna dem för 2½ vecka sen, så får jag åka hem NÄR JAG VILL!!!

Allt med förmedlingen och så är redan avklarat, nu ska jag bara gå upp och berätta det för Emily. Sen måste jag också ringa den, som skulle vart, nya familjen och säga att jag hoppar av programet och att de får leta ny au pair.

Märks verkligen att jag är nöjd över mitt beslut. Igår hade jag lust att dunka huvudet i väggen bara för att tuppa av och slippa allt. Idag har jag gått runt och små lett hela dagen. Ni skulle sett hur jag såg ut när jag gick min promenad. Folk lär ju trott att det va något fel på mig. Jag kunde verkligen inte sluta le!

Emma ska hämta mig på Arlanda och jädrar så jag längtar! Bara hon och jag i två timmar. Fatta va mycket vi kommer ha att prata om!

Alltså helt ärligt så hade jag ingen hemlängtan överhuvudtaget. Jag HATA bara mitt liv här och valde just därför att åka hem. Men nu när beslutet är fattat så har jag sån extrem hemlängtan så det finns inte. Det kommer bli så jädra kul att träffa alla vänner och hela familjen!

Förlåt för all denna text och ingen bild. Men vet ni vad?! Jag bryr mig inte för jag ska HEM!

Nej, jag orkar inte mer. Nu skiter jag i detta!

Alltså jag har precis vaknat och är redan missnöjd. Jag känner för att ge upp hela den här grejen och dra hem till Sverige. Kan ju trots allt påbörja min plan ett år tidigare. Jag vet helt ärligt inte om jag pallar att flytta till Richmond. Jag gillar ju inte ens att vara au pair! Jag hatar det, verkligen! Jag står ut pga fritiden och livet utanför jobbet. Men nu har jag ju inte ens det.

Det är fan inte meningen att man ska vakna upp på morgonen, sucka och känna; fy fan ännu en dag i det här helvetet.

Jag skiter i det här nu! Nu drar jag hem! Jag kan lika gärna ta en road-trip genom USA och se allt genom den om ett år eller två.



Ett par råd till blivande au pairer som läser min blogg:

Se för fan till att familjen ni tackar ja till bor på ett ställe med massa andra au pairer.

De ska inte bo en halv timma bort, för här i USA överdriver de JÄMT med hur lång/kort tid det tar att köra någonstans. Säger de en halv timma räkna med 40-45 minuter.

Se till att ni har ett "vanligt" schema så ni faktiskt är lediga samtidigt som de andra au pairerna.



Back on track

Innan familjen och vännerna där hemma i Sverige tror att jag att jag är på väg att ta självmord eller något sånt, så är det nog bäst att jag skriver ett till inlägg, innan jag går och lägger mig.

Ja, jag är riktigt jävla olycklig här MEN efter en dusch, en promenad, en uppmundrande kommentar av Mikaela, ett väl behövligt samtal med Elin och en planerad dejt med Ellen, så känns allt mycket bättre. Och det kommer bli fan så mycket bättre i Richmond. Jag vet det! Jag känner det på mig!





Hoppet är återfunnet och jag kan skymta ljuset i tunneln!



I can't take this anymore

Jag tror helt ärligt på att jag håller på att bli deprimerad. Jag hatar att vara här. Jag känner mig ensam och isolerad, och det känns som att jag börjar ge upp hoppet. Hoppet om att allt kommer bli så mycket bättre i Richmond.

Jag har tappat all vilja och all gnista. Jag vill inte göra något. Jag vill inte jobba, jag vill inte vara ledig för jag har inget att göra, jag vill inte äta, jag vill inte umgås med familjen, jag vill inte vara ensam, jag vill inte göra NÅGOT. Bara sitta framför min data och läsa bloggar och titta på serier. Fly det här livet och leva genom någon annan istället.

Jag orkar inte mer...

Soon, soon

Idag har jag jobbat, vart iväg till dykcentret och fått min loggbok ifylld och promenerat 6 km.

Min diet börjar gå riktigt bra nu! Räknar med att jag är kvitt USA-kilona, och ett par oönskade kilon till för den delen, inom en månad!



Det är väl den enda fördelen med att inte ha något socialliv. Mer motion och mindre mat, om man verkligen är motiverad dvs. Annars kan det även gå åt andra hållet. Att man inte gör något förutom att äta.



12 dagar till Richmond

Bored to death

Kan tiden börja gå lite fortare eller? Jag DÖR av uttråkan! Lite dramatisk kanske men jag får fasen lov att vara det. Jag har inte haft bil på hela helgen och därmed inte kunnat tagit mig någonstans. Hela den här stan, eller ja hela det här landet, är uppbyggt kring bilen och har du ingen bil, nej men då får du sitta hemma.

Ska ta och plöja lite serier så kanske den här dagen tar slut någon gång. Så jag kan få göra ungefär samma sak de 13 sista dagarna i Iowa. Känner mig som en fånge i det här huset och jag börjar verkligen avsky det här stället.

Ge mig 10:de september och ett socialliv tack!


Flyr till New York och upper east side med Gossip girl!


I've got it all figured out now

Jag vet att min kära stora syster kommer skratta när hon läser detta och om hon inte gör det så kommer det iaf rycka lite i mungiporna.

Men jag har kommit på det nu! Jag har kommit på vad jag ska göra när jag kommer hem! Ända sen jag åkte hit har jag haft lite ångest över vad jag ska göra när jag kommer hem. Det har känts som att jag liksom inte har något att komma tillbaka till. Au pair jobbet är ju trots allt bara en tillfällig grej och förr eller senare så kommer jag behöva ta tag i det "verkliga" livet igen.

Jag har alltid velat göra så mycket och inte riktigt vetat vart jag ska börja eller hur jag ska hinna med allt. Därav började min åldersnojja så tidigt. Jag skulle inte tacka nej till 5 olika liv bara för att få göra/hinna med ALLT.

Men jag har det nu! Jag har en plan på hur jag ska lyckas få med det mesta.

Den lyder så här:
Kommer hem i Juni 2012
Söker jobb hemma i Öret
December 2012 drar jag till Sälen och jobbar där resten av vintern
När säsongen är slut i maj gör jag min Sydost Asien/Australien resa
Augusti beräknar med att jag komma hem och då börja plugga på Hotelmanagement-programet, helst i Helsingborg

Har ju velat utbildat mig inom ett yrke där jag kan jobba utomlands och jag älskade att jobba på hotell så hotelmanagement känns ju ganska givet!

Så Mickis, va tyckte du om min 78:de plan?

Jag tror att så länge man har bra vänner, går iväg och får regelbunden massage och har en ypperlig kk så skulle man aldrig behöva skaffa sig en kille

Vaknade nyss och vet ni vad?! Jag har huset heeeeelt för mig själv idag! Så det känns som att oavsett vad jag än gör idag så kommer det bli en tokbra dag. Har däremot bestämt mig för att jag har fått ett ordentligt migränanfall så jag kan inte gå på dejten ikväll. Jag har sett en eller två trafficking filmer för mycket för att hoppa in i samma bil som en okänd kille. Jag har i vanliga fall bil men idag så va Ben och Emily tvugna att använda båda.

Nu ska jag ta och gå min morgon promenad och klockan 14.15 kommer Maura och hämtar upp mig. Vi ska iväg på massage! Ska bli så jädra SKÖNT!



I believe I just agreed on a date...

Okej, idag när jag va ute och tog min vanliga promenad på bike-pathen så stannade en kille sin bil och frågade efter vägen till mallet. Han berättade sen att han va ny i stan och då sa jag att även jag va det.

Han pratade vidare om att det inte fanns så himla mycket att göra här och jag höll med. Sen frågade han om han ville mötas upp någon gång och hitta på något.

Jag som typ har två vänner i den här stan va ju naturligtvis på. Allt som innebär att jag kommer ifrån detta hus är jag taggad för.

Så han fick mitt nummer och skulle sen höra av sig.

Han hörde nyss av sig och frågade om jag va ledig någon gång i helgen och jag som har hela morgon dagen ledig tänkte att det skulle ju va perfekt att möta upp honom och hans gäng för ett par drinkar.

Han tänkte dock åt ett helt annat håll och frågade om vi skulle gå ut och käka middag och sen gå på bio.

Min reaktion: Öööhh, dinner and a movie? Ööööhh, ok?!

Men men nu har jag iaf något att göra under morgondagen även fast jag inte är intresserad av honom för 5 öre.

Grattis mat och bio sitter väl inte helt fel ;)


What I miss the most about Sweden


Ledsen alla nära och kära där hemma men det jag saknar mest med Sverige är LÖSGODIS!

Jag skulle kunna döda för en påse just nu! Men som tur är behöver det inte gå så långt för underbaraste lilla Lina ska skicka över ett STORT paket till mig :D

Ny stad kräver ny design

Som ni ser så håller jag på och grejar lite med designen på min blogg.

Orkar däremot inte fixa allt just nu, för nu tänker jag gå och hyra film istället!

Så ni får stå ut med att det ser ut så här i 1-2 dagar. Lovar att ha finslipat det sista tills på fredag, lördags för er som håller till i Sverige!


Woot, woot!!!


Den 3:de September kör fotbolls säsongen igång här och vet ni vad?! Jag är LEDIG den dagen!!!

Alla har pratat om hur kul det är att åka på tailgating (fansen samlas innan och dricker och sen kör till Iowa City där matchen spelas) och att det är sånt jädra ös inne på arenan!

Jag kommer alltså få uppleva det här som alla tjatat om innan jag åker!

Min vanliga tur

Igår va det en hyfsat kraftig jordbävning på östkusten precis vid Richmond! 58 miles närmare bestämt.

Rackarns vilken osis jag har! Jag skulle ju vilja ha vart där när det hände. Jordbävningen va inte så stor att den dödade massa människor men husen skakade ganska rejält och de evakuerade skyskraporna ända upp i New York.

Får väl hoppas på en och en annan orkan om jag gör mitt andra år i Florida.

Tell me why, ain't nothing but a heartache

Jag har så extremt många bra men ångest framkallande låtar som jag bara lyssnar på om och om igen hela tiden. Inte för att jag vill påminnas om vad jag förknippar låtarna med utan jag tycker bara vissa av dem är så ruskigt bra att jag skulle kunna ha dem på repeat i en hel dag.

Men varje gång jag hör låtarna så tänker jag ju naturligtvis på vad jag förknippar dem med, vilket resulterar i att jag blir låg och får en knut i magen som jag skulle vilja kalla ångest.

Undra om jag är själv med att hålla på så här och varför kan jag inte bara sluta lyssna på dessa låtar?!


Bilden har inget med texten att göra. Här va jag nöjd, bakfull och lyssnade förmodligen INTE på några ångestfyllda låtar.

-Självplågarn


84 dagar i USA!

Skaffade dagräknaren här till höger och insåg att det va hela 84 dagar sen jag lämnade Sverige och 9 timmar senare jag landade på Newark, svettig, sliten och jet-laggad tillsammans med Emma och Rebecka.


Här är vi tillsammans näst sista dagen i New York.

Tiden här har gått sjukt fort och det känns konstigt att tänka att om EN MÅNAD så har jag vart i USA en tredjedel av mitt år, förmodligen mitt första år men förstå hur sjukt det känns!

Fast jag har ändå hunnit med hyfsat mycket tycker jag. New York, Chicago, New Orleans, skydiving, advanced open water diver och massa smått och gott på det.

Förstå allt jag kommer hinna med när jag väl flyttat till Richmond och är ledig i princip varje helg!

Haha jag vet, i det andra inlägget klagade jag på hur jag inte skulle greja att fixa allt på bara ett år. Jag är nog lite schizo, tror jag.

Too much to do and too little money to spend



Försöker få alla saker jag vill göra här att gå ihop med min ekonomi och det går väl lite si så där om jag själv får sägat.

Jag har helt enkelt för mycket saker jag vill göra och för lite pengar att göra det för. Den enda lösningen jag ser på mitt problem är att inte räkna med att jag kommer hinna göra allt jag vill i USA under ett år. Jag behöver mer tid.

Nu riktar jag nog in mig på att spara ihop till min egen dykutrustning vilket är typ 700 dollar. För efter det kommer dykningen praktiskt taget va gratis för mig. Sen satsar jag alla mina pengar på resorna. Fast det beror också lite på om jag får ledigt och om Matte och Mickis kommer i Oktober eller inte...

Jag blir knäpp av att tänka på allt så jag ska försöka ta det som det kommer. Fast va lite ute i för väg ändå men jag behöver inte planera heeeeela mitt år nu.

Advanced open water diver - dag 2


Sov på ett motell som såg ut som de i filmerna och de verkade som att det va ett halv taskigt område också för de hade typ skyltar där det stog glöm inte att låsa bilen och ta med värdesaker in. Sen när man väl kom in stog det för din säkerhet lås dörren och använd säkerhetslåset också. Kändes som ett väldigt tryggt motell.

Hade bett om att få väckning 06.00 men tydligen så hade receptionisten glömt att ställa in det men som tur vad så hade jag ställt alarmet på min mobil bara för att va på den säkra sidan. Så jag gick upp 06.00 packa ihop mina grejer, checkad ut och sen begav mig till dyk-siten för ännu en dag fylld med äventyr under ytan.

Först upp va deep dive, där vi gick ner till ett 25 meters djup. Det va ca 27 grader på ytan men eftersom det vid botten bara va 4 grader så va vi tvugna att ha 7mm våtdräckter dvs tjocka dräckter. Det va ett ganska långt ytsim också innan vi väl kom dit vi skulle gå ner. Jag va så överhettad att jag hade lust att bryta ihop. När vi väl gick ner och kom till det andra skiktet med en temperatur på 18 grader kändes det som att jag dött och hamnat i himlen. Så jädra skönt!

Femte och kursens sista dyk va wreck-dive. Vi fick simma in i en husbåt och sen tillbaka. Det va riktigt häftigt och det skulle va jätte kul att prova på att dyka i större vrak men de säger att det är typ den farligaste sorten av alla dyk. Haha egentligen är jag inte förvånad att det är den sorten jag känner mest intresse för :P

Advanced open water diver - dag 1

Gick upp 03.30 i fredags natt/lördags morse och befann mig på dyk-siten strax innan 07.30. Sen dök vi nästan hela dagen med ett par ytintervaller.

Vi fick börja med navigation. Jag ÄGDE! När alla va uppe ur vattnet sa han "Ja, alla lyckades ju till slut få till det. Sen hade vi de som lyckades på en gång. Martina stod ju ut". Jag älskart! Jag är ju väldigt tävlingsinriktad och hatar när någon annan är bättre än mig på något där jag vet att jag är bra eller verkligen vet att jag kan.

Nästa dyk va search and recovery men det blev ett riktigt långt ytintervall däremellan för det började spöregna, åska och blixtra. Men fördelen med vädret här är att sånt kan man vänta ut och så är det strålande sol igen. Men, hur som helst, det va tokkul och jag tror jag ska ta den specialkursen och bli cerifierad i det. Vi skulle följa ett mönster och hitta 4 betongflaskor. Efter själva "lektionen" så drog jag och min parkamrat ut och nöjesdök i 2 timmar. De andra hade börjat blivit lite oroliga innan vi kom upp haha.

Sen hade vi nattdyk. Jag gillade det och tyckte inte alls det va läskigt men hela vår grupp va nere samtidigt så det blev väldigt grötigt och vart man än va så va någon annan över, under eller brevid. Det blev nästan lite klastrofobiskt.

Vi kom tillbaka till motellet kring 23.00 och då försökte jag plugga lite men jag tog en dusch och så snart jag la mig på sängen med boken så crashade jag. Va så sinnessjukt trött.


Stormen, som varade i 1½ h, blåste ner ett par tält runt omkring dyk-siten. Dyk-siten vi va på va jättehäftig för det va som ett större, varmare kalkbrott som bara va till för dykare så det fanns jätte mycket saker på botten. Som en båt, ett flygplan, prydnader, ringar och rör att simma igenom osv.


Skymning på dyk-siten.


Redo för nattdyk!






All done!

All set, eller det viktigaste iaf


Då har jag vart och hämtat min dykutrustning, köp på mig diet Dr pepper, bokat motellrum och tagit foto till mitt advanced dykcert.

Nu ska jag bara läsa x antal hundra sidor dykar-engelska på två dyng (typ 100 inför imorgon och lika mycket inför söndagen), packa resten av mina saker som kläder osv, jobba till 23.00 och åka 03.30 imorgon bitti (säger man imorgonbitti, imorgon bitti, imorgonmitti eller imorgon mitti?).

Och först DÅ är jag ALL set ;)

It doesn't matter if it's good enough for someone else

Vet ni en sak jag verkligen HATAR?! Min vikt och människor som bryr sig om den.

Jag vet att det är något jag pratar ganska mycket om. Det är för att jag är en väldigt självkritisk person med, enligt andra, ett extrem kroppsideal. Men det är en del av min personlighet. Jag har alltid vart sån och det är inget jag kan göra något åt.

Nu har jag dessutom lagt på mig massa extra kilon så ni kan tänka er hur besatt jag är nu. Det är inte det att jag tycker att jag är tjock, jag är bara väldigt missnöjd med mig själv nu och är väldigt desperat att göra något åt det. Så jag tänker extremt mycket på det och därför pratar jag mycket om det men det betyder inte att jag vill att folk ska försöka få mig att må bättre eller ändra min åsikt. Ibland vill man faktiskt bara prata om vad man tänker på och hur man känner.

Men när jag pratar om det får jag ALLTID kommentarer blandade med sakrasm tillbaka som "För du är ju sååååååå tjock", "Ska du gå ner i vikt?! Vart ska du ta de kilona ifrån?!", "Du kommer se annorektisk ut om du går ner" eller någon liknande.

Men det handlar inte om vad andra tycker. Det handlar om vad JAG tycker och att JAG ska va nöjd och trivas med hur JAG ser ut. Det gör jag definitivt inte nu och då spelar det ingen roll om någon annan säger "Nej men du är bra så du är" eller någon sån irriterande kommentar.

När jag väl har vart nöjd med min vikt så har folk alltid vart på mig om att jag måste lägga på mig eller att jag bara är för smal. Men så länge jag är nöjd och inte är sjuk, vad spelar det för roll? Kan jag få se ut hur jag vill eller?!



Egentligen, har jag ett sånt fucked up kroppsideal bara för att jag skulle vilja se ut så här? Vill inte alla det?

Aaaaaannnd... Richmond it is!

Javisst serrni! Det är spikat och klart och det är RICHMOND som gäller!

Det som jag alltid har kollat in så fort jag blivit matchad med någon familj i någon stad är:

1. Hur stor är staden?

2. Vart ligger den?

3. Hur är vädret och klimatet?


Den här gången tänkte jag dela med mig av svaren:

1. The population within the city limits was 204,214 in 2010, with an estimated population of 1,231,675 for the Richmond Metropolitan Area (Dvs komunen).

2.

Jag vet, sjuktsnygg handstil. OBS! Den ser inte ut så på papper.

3. Sommrarna är heta med hög luftfuktighet, mellan 32-38 grader varmt och vintrarna är milda med en temperatur mellan -3 och plus 9 grader, när det är som kallast. De får i genomsnitt 300 mm snö per säsong och snön ligger nästan aldrig kvar längre än 2 dagar.

YAAY!!! Knappt någon snö för MARTINA i år! Sug på den ni mwahaha :P

Ps. Ni som bor längre söderut än vad jag kommer göra behöver inte kommentera Ds.

Never assume the obvious is true


Va ute och käkade på mexikansk restaurang igår med Melyna och hennes vänner igår. Råkade förstöra det sista av mina mat med att hälla den gröna såsen på. Det BRANN i min mun och läpparna domnade bort.

Helt ärligt finns det två såser, där ena är stark och den andra mild och färgerna är grön och röd, då tror man ju att den röda är den starka. Inte i det här fallet!

Fast det gjorde inte så mycket för efter all mat och alla drinkar så kändes det som att jag lika gärna kunde rullat hem av mig själv.

Varför går jag aldrig emot min magkänsla?!

Jag har gått och funderat på hur jag ska göra nästa helg med min dyk-kurs. Typ om jag skulle boka motell och sova där eller om jag skulle pendla dit, hyra utrustning eller köpa osv.

Min mobil ringde idag, den brukar ringa dagligen men, idag va det dykcentret som ville påminna mig om min kurs DEN HÄR helgen.

Jag hade fixat med familjen och allt så jag skulle va ledig nästa helg men som tur va gick det att ändra så jag böt helg och är ledig den här helgen istället för nästa. Ska ner till dykcentret imorgon och pröva utrustning också så jag har det och sen ska jag kolla med motellet idag om de har några lediga rum kvar.

Jag ser verkligen jätte mycket fram emot dykningen men det sög ändå att det va den här helgen för jag och Maura hade planerat att gå på festival i Davenport. Men men det kommer fler gånger, kanske inte här men någon annanstanns i USA :)

Till alla er som fått för er att jag bor på landet:
Nej, jag bor inte på landet. Jag bor i Bettendorf, en stad på 33 000 invånare som gränsar till Davenport med 120 000 invånare. Gränsen märker man inte ens för städerna sitter ihopp. Dvs enda anledningen till att du vet att du är i Davenport är en skylt som säger Welcome to Davenport och vise versa.

Över Mississippi floden har vi två andra städer Moline och Rock Island. Det är samma sak med dessa städer och det går tre broar från Davenport/Bettendorf till Moline/Rock Island. Samman lagt så har alla dessa 4 städer nästan 400 000 inv. Så nej jag bor inte ute på vishan.


Kategorier är till för att användas

och därför så tänker jag börja görat!

Min tidigare kategori USA va alldeles för stor eftersom allt jag gör de kommande året, eller åren, man vet aldrig ;), kommer att hamna där. Så därför har jag gjort tre kategorier av en.

Min vardag på andra sidan pölen, som ni hör på namnet så kommer alla vardagsgrejer att hamna här. Tankar, funderingar, jobb och ja, vardagsgrejer helt enkelt.

USA at it's best, här kommer allt som är lite extra AWESOME att hamna. Så förmodligen mycket kvälls- och helgaktiviteter samt lite kulturchockar, som är bra dvs.

Travel is living: USA, och sist men inte minst min resekategori, där alla mina resor inom USA kommer att hamna :)

Richmond, maybe, probably, hopefully

Har pratat med värdfamiljen i Richmond och de har ingenting emot att jag är ute och partar på helgerna eller julpyntar min våning av huset. Så det ser ut som att jag kommer flytta dit, så länge timingen passar dvs. De vill att jag kommer den 3 september men jag, Emily och Ben kom överens om att jag skulle stanna här till den 9:de.

Den nya familjen i Richmond är på semester veckan innan den 3:de och sen är mamman ledig i 3 dagar efteråt och då vill de att den nya au pairen kommer, eftersom man inte får lämna au pairen själv de första dagarna. De har vädligt svårt att ta ledigt senare för de är båda läkare. Så jag håller tummarna för att det funkar för Ben och Emily.


För er som inte vet något om Richmond så kan jag tala om för er att det är huvudstaden i Virginia och har typ 200 000 tusen invånare i själva innerstaden. Staden ligger bara 2 tim från Washington DC och 6 timmar från NYC. Det är bara 2 timmar till Virginia beach dessutom, så jag kommer kunna dyka de helger jag inte är ute och reser, och har råd dvs :P


You gotta love the fall collection

Jag ÄLSKAR verklingen höst kollektionen. Hösten är verkligen min shopping säsong. Jag älskar jeans, tjocktröjor, stövlar, skinnjackor, handskar, scarfs och allt vad hösten hör till.

Va iväg på en liten shopping runda idag och handlade 3 par jeans för så lite som 90 dollar! Egentligen kostade varje par 48 dollar men när jag kom fram till kassan visade det sig att det va rea. Jag älskar USAs reor för man vet sällan om att det är rea. Du går till kassan och förväntar dig att betala en viss summa men så blir det mycket billigare. Det blir en sån glad överraskning att man får lust att handla mer :)

Köpte också en backpacking ryggsäck (den visade sig också va på rea när jag kom fram till kassan). Jag har ju handlat en del grejjer sen jag kom hit och eftersom jag nu ska flytta till antingen någon av kusterna eller hem till Sverige så behövde jag en extra väska. Jag har ju sen planer på att backpacka lite överallt ute i vida världen så då köpte jag en sån väska istället för en på hjul.

Va på jakt efter ett par stövlar också och hittade x antal men jag höll mig från att köpa dem. Tänkte att jag skulle kika runt lite mer. Gud vad jag har växt haha. För ett år sen så hade jag köpt alla par jag tyckte att jag va "tvungen" att ha.


Mina nya favorit jeans (de är inte korta, det är jag som vikt upp dem för de va för långa :P), nya t-shirten från hollister och the mighty backpack!

LITE OM MATCHNINGEN OCKSÅ
Matchningsprocessen går väl si så där. Jag kommer stanna hos Emily och Ben till den 9 september vilket gav mig 2 extra veckor att hitta en bra familj.

Idag blev jag matchad med en familj i Richmond, Virginia. Vi har mailat och ska ringas imorgon. De har 3 pojkar på 12, 8 och 2 år. Schemat verkar kanon, skulle jobba till 17.00 under veckodagarna och ledig i princip varje helg, och staden verkar jättebra. Vi får se hur det känns efter imorgon. De är nämligen muslimer, vilket jag absolut inte har något emot, så länge de inte är tokreligösa och förväntar sig att jag kommer delta i det, och inte har något emot att jag festar och är ute sent på helgerna förstås ;)

you gotta set your priorities straight

Fick idag för mig att jag skulle skita i matchningsprocessen och åka hem istället. Men nu har jag fått ordning på mina prioriteringar igen.

Anledningarna va att jag hade en väldigt jobbig kväll med de små barnen. Liv va verkligen all over the place, drog ut byrålådor och alla saker i dem, drog ut en kökslåda och kom emot mig med en kniv och ja, jag har inte ens koll på allt vad den ungen hittade på.

Gunnar är inne i en fas nu där han vägrar sova och han blir JÄTTE grinig när han är trött. Så medan Liv hittade på alla sina sattyg hade jag fullt upp med att försöka få Gunnar att sluta skrika.

Hade en rejäl huvudvärk när jag slutade ikväll, kan jag tala om för er.

Tycker dessutom att CC är väldigt dåliga med hela matchningen. De ger en 2 veckor att hitta en bra familj som man vill stanna hos resten av sitt år. I mitt fall 10 månader. De är meningen att man ska va matchad med en familj i 48 timmar och har de inte visat intresse så blir man om matchad. Jag har nu vart matchad med samma familj i typ 2½ dygn men de har tamme fan inte visat något intresse och trots det blir jag inte om matchad!

Men jag kom faktiskt hit och räknade med att jag skulle vara här i 1-2 år och vet ni vad? Jag tänker fan vara det om jag nu inte skulle bli tvingad att åka hem.

F*ck this shit!

Fortafarnde NADA! Jag har vart i matchningsprocessen i 2 dagar men det känns som en hel evighet!

Stressad, irriterad, orolig och förbannad är bara ett par ord som beskriver allt jag känner just nu.

Jag vill bara veta vart fasen jag kommer hamna eller om jag kommer behöva packa min väska och bege mig hemmåt.

Jag tar alltid händelserna i förväg och denna gång räknar jag lite med att jag kommer få åka hem. Så nu har jag börjat titta på jobb i Norge och hemma i Sverige. Funderar också på om jag har tillräckligt med pengar redan nu för att bara dra iväg någonstans. För vet ni vad? Jag vill VERKLIGEN INTE hem! Jag kommer va hemma i 3 dagar och sen kommer jag va lika trött på skiten igen.

Jag är så redo för så mycket mer än bara Örebro. Är så sjukt trött på den staden även fast jag älskar Örebro och många av invånarna i där.


Get it over with ffs!

Alltså att bli rematchad är väldigt stressigt. Jag har ju som sagt blivit matchad med en familj utanför San Fransisco. Har nu vart matchad med dem i 1½ dag och de har inte hört av sig men de har heller inte tackat nej till mig.

Det är det här som är stressigt. Jag kan nämligen bara bli matchad med en familj åt gången och så länge de inte tackar nej till mig så förblir jag matchad med dem i 48 timmar.

48 timmar kanske inte låter så mycket men när man bara har två veckor på sig att hitta en ny familj så är det väääääldigt lång tid. Ring för en intervju eller tacka bara nej så jag kan bli matchad med en annan familj för tusan!

Men jag har iaf en plan ut ifall att jag skulle bli familjelös och deporterad. Det skulle bli Örebro tills säsongen i Sälen kör igång och sen till våren skulle jag dra iväg igen. Kanske inte till USA och förmodligen inte som au pair men någonstans utanför Sveriges, gärna Nordens, gränser.

Jag träffade Maura och hennes kompis Ashley ikväll och lyckades skingra tankarna från matchningsprocessen, ett tag.



Efter att Ashley somnat i fotöljen hemma hos sina föräldrar drog jag och Maura förbi McDonalds. Vi va på jakt efter kaffe men vi båda köpte banana chocolate shake med grädde och ett körsbär på toppen, även kallad 600 flytande kalorier. Mums!

Filmfreaks som vi båda är, drog vi sen till bion och såg The change-up. Sjukrolig och att Ryan Reynolds va med var bara en massiv bonus. Den karln är för snygg!

Nu är matchningsprocessen igång, igen

De ringde från CC (cultural care) och frågade varför jag ville byta familj och vad jag hade för önskemål på den nya samt vart jag önskade hamna.

Jag sa att jag vill max ha tre barn, arbetande föräldrar, regelbundet schema och att jag ville hamna på kusten.

Just nu är jag matchad med en familj i Palo Altos som är en förort till San Fransisco. De har 2 barn på 3 och 6 år. Mamman är svensk och pappan är från Belgien. De vill gärna ha en svensk eller spansktalande au pair som kan prata något av detta språk med barnen. De verkar va en väldigt aktiv familj som gärna är utomhus. Sånt gillar jag.

Vi får se vad som händer. Jag håller er uppdaterade om vad som försigår.

Vad man får när man blandar en svensk, en amerikan och en flaska rött

Igår kväll va jag över till Maura efter att jag slutat. Vi tog ett par glas vin, rättare sagt delade en flaska.

När jag vart där i en timma hade vi hunnit blivit lite små lulliga och redan börjat lyssna på 90-tals pojkband. Märkte att det va några band som hon lyssnat på men som jag aldrig hört talas om. Sen gick vi in på sorgliga låtar och sen beställde vi en pizza från papa john's.

Ungefär så här lät det när vi kom fram till va vi skulle ha:

Maura: Gillar du tacco pizza och skink- och annanspizza?
Jag: Ja.
Maura: Va brukar du vilja ha på pizzan?
Jag: Jag brukar beställa kycklingrulle.
Maura: (asgarvar) VA?! På pizzan?
Jag: Neje, alltså i en rulle, på pizzan brukar jag ha kebab och pommes.
Maura: (garvar fortfarande) VA?! På pizzan?
Jag: Ja, det är svingott.
Maura: Skrattar
Jag med osäker röst: Okej, pepparoni?
Maura: Du vet de har en god tacco pizza.
Jag: Kör på det!

Det blev hälften tacco pizza och hälften skink- och annanaspizza.

De har inte sånna saker vi har på våra special pizzor här. Typ kebab, biff och bienessås eller så, det va därför Maura blev lite chockad. Cultur chocken kryper fram när man minst anar det.

Jag kan ju absolut inte allt slang de använder här men jag lär mig hela tiden. Igår så sa Maura att hon va tvungen att lägga in sina subs i sin bil. Jag tyckte det lät lite konstigt och frågade om det verkligen va typ subway subs hon menade. Det va det inte. Maura började asgarva och jag med och sen förklarade hon att det va slang för högtalare och att hon inte hade några mackor i garaget som behövde läggas in i bilen.

Sjuktrolig kväll. Vi skrattade väl typ 80% av tiden jag va där.

Vad som har snurrat runt i mitt huvud de senaste dagarna

Jag har valt att gå in i rematch, vilket betyder att jag blir matchad med nya familjer och sen förmodligen flyttar till en ny familj. Om jag inte hittar en ny familj inom 2 veckor från det att jag gått in i rematchen så måste jag åka hem till Sverige.

Jag pratade med Emily om det idag. Jag känner att mitt schema hindrar mig från att ha ett socialt liv och lägg till att de andra au pairerna bor 40 min-1,10 tim bort och har ett "normalt" schema, så mitt social liv är inte på topp och alla som känner mig vet att jag är en väldigt social människa.

Jag började känna så här för ett par veckor sen men beslutade mig för att försöka få det att fungera men jag känner mig isolerad och skulle bli deprimerad om jag stannade här.

Jag älskar verkligen familjen och det har inget med dem att göra. Det är bara det att de vill ha någon som jobbar dessa tider och jag klarar inte av bristen på social liv som medföljer med de tiderna.


Why did you have to leave :(

Jag har inte bloggat på svinlänge på grund av att det har vart så mycket i mitt huvud som jag inte har velat dela med mig till alla. Det är typ det enda jag kunnat tänkt på och därför har jag valt att inte bloggat. Kommer nog dock börja blogga om det snart så ni som är nyfikna får vänta och se.


Idag lämnar Emma USA och reser tillbaka till Sverige. Igår hade hon förlovningsfest/avskedsfest. Allt va jätte roligt tills det blev dags att säga hejdå. Emma kläckte då ur sig "åh, jag kommer börja gråta." Sen va det kört, mina tårkanaler öppnade sig och det kändes jätte jobbigt att säga hejdå till henne :(

I <3 chick flicks

Kom nyss hem från biografen. Jag och Maura såg Friends with benifits. Så otroligt bra. Jag älskar verkligen romantiska komedier. Det är en skönt att slippa verkligheten ett tag där aldrig någon skulle skriva ett brev varje dag i ett år till en, utan svar, eller dra ihop en hel flash mob för att säga förlåt och jag älskar dig. I filmerna är "the big gesture" verkligen "the BIG gesture". Även fast man inte vill ha det så i verkligheten så är det alltid mysigt att se det på film.

Gud jag vet inte vad jag skulle göra om någon bjöd upp mig till dans mitt på gatan. Eller visst ja det hände och jag kunde inte sluta skratta för den kändes så jädra löjligt. Allt sånt där löjligt tjafs hör inte hemma utanför the big screen, men på den, alla gånger!


Over and out!


Att jag ägde visste jag redan men det är ju alltid kul att få det på papper... igen :P


Va iväg och gjorde mitt engelska test och så här nöjd va jag med mig själv!


Mitt reslutat. 100 är max poäng.

En ledig dag i Iowa kan se ut så här...


Börjar dagen 10.00 med en slim-fast på väg att hämta upp Emma


Vi drog iväg till mallen där jag grejade med det sista till Mattes present


Och sen walmart där vi handlade lite annat...


Spenderade en väldans massa tid i bilen när vi åkte mellan alla ställen...


Sen fick vi i alla fall svalka oss i poolen...


Men när det är 34 grader ute krävs det lite lemonade också. Fattar inte varför vi inte har det i Sverige, såååå jävla gott...


Vi tog lite flumbilder också som finns ute på fejjan. Haha Emma ser överlycklig ut...


När jag kom hem insåg jag att jag behövde städa rummet, men jag gjordet inte...


Istället duschade jag och styrde upp mig och lekte med självutlösaren innan jag begav mig till Muscatine...


Träffade där Ellen som också är au pair och älskar att vara med på kort, eller...


Vi tog en promenad down-town...


Åt sen på restaurang där jag beställde vitlöksbröd och fick in en hel jädra limpa! Haha älskar att jag börjar dagen med en slimfast och avslutar den med pizza och vitlöksbröd dränkt i ost. Men imorgon är en ny dag...

Det va min "en bild i timman" missade dock den sista biten av kvällskvisten men vad gör det.

Min nya kamera!

Nu jädrar har jag en ny kamera och har pillat massa med den under kvällens gång. Inte jätte mycket fotografering utan mer lärt känna den.

Men lite bilder tog jag allt :)


Jag och Emma va iväg till mallet och shoppade lite. Hon köpte skeleton toe shoes som tydligen ska va skit bra för fötterna. Jag kan dock inte visa vad jag köpte eftersom jag handlade födelsedagspresent till bror Matte som fyller 25 år imorgon.


Emma gjorde sen köttfärssås och mackaroner. Jag va toknöjd, speciellt eftersom jag inte ätit det sen jag lämnade Sverige!


Emma va nöjd hon med! Som ni ser har jag övergått till Cola zero och jag börjar gillat!


Häng på deras veranda sen innan det bar av hemåt.


Nu känner jag mig så här... dvs jag ska ta och sova lite nu!

Men imorgon ska ni få följa med under en ledig dag i Iowa, det är en bild i timman som gäller. Från det att jag går upp till det att jag går och lägger mig! Men jag lägger upp allt i slutet av dagen så kika in imorgonbitti vettja!

God morgon Sverige och God natt USA.

College classes

Nu har jag registrerat mig för mina college kurser i höst. Jag valde public speaking och strategies to succes.

Public speaking är en kurs där du lär dig att tala bättre inför folk. Du väljer olika ämnen att redovisa om och i vissa fall är det som ett riktigt tal och andra mer som att du utbildar folk.

Strategies to succes va en kurs som de rekommenderade. Typ en "så här lyckas du med dina studier" och den skulle va väldigt lätt och det va en lektion i veckan. Så jag tänkte; Why not liksom?

Ska bli skönt att komma igång och börja skolan så jag träffar lite fler folk här i krokarna :) Måste dock ta ett test för att bevisa att min engelska är tillräckligt bra för de kurserna så imorgon skulle vi boka in mig på något!


Redovisning i New York!

Vet ni vad, när jag ändå är här inne och skriver så kan jag lika gärna berätta lite om vad som händer här borta

Igår va jag, Emma och hennes gäng på bix festivalen. Det är en jätte stor gatufestival i down town Davenport. Det va sånt jävla drag och kul som fan va det! Vi drog sen och fyllekäkade på McDonalds, trot eller ej men det är första gången jag käkar McDonalds här :P

Sov sen hos Emma och hennes karl och vaknade imorse runt 6 snåret och hade absolut ingen aning om var jag befann mig. Hade precis haft en dröm om att jag va hemma i Sverige så jag trodde först att jag va där, sen att vi va kvar i stugan i Hayward, Wisconsin och sen fattade jag till slut var det var jag va. Hatar när det där händer!

Jag har lagt på mig 5 kilo sen jag kom till USA. Innan jag kom hit låg jag 5 kilo över min normala vikt och 8 kilo från min målvikt. Så nu är det slim-fast som gäller!


När jag bytt den nedrans kameran!

Anledningar till att jag inte bloggar:

  1. Jag har inte tid eller lust.
  2. Jag har inget att skriva om.
  3. Jag har för mycket att skriva om.

Där har ni det men jag ska bli bättre. Köpte en kamera idag eftersom jag tappat bort min iphone 4, 3an har vädelös kamera och jag glömde min digitalkamera hemma. Säljaren gav sämsta servicen EVER! Man har vant sig vid att servicen är så extremt bra här och så stöter man på någon som till och med skulle kallas sunkig hemma! Då är det illa. Han gav mig till och med fel kamera så imorgon måste jag dit och byta till den jag faktiskt skulle ha. Men efter det blir det fler uppdateringar, LOVAR!


RSS 2.0