Sitter på Arlanda vid min gate nu. Åt en M...

img_1200 (MMS)

Sitter på Arlanda vid min gate nu. Åt en McDonalds frulle med pappa innan jag gick förbi säkerhetskontrollen och tog klivet mot mitt äventyr samt nya liv.  Det är inte alls pirrigt. Har inte hittat några andra au pairer än så länge men helt ärligt så är jag så trött att det är skönt att sitta och vara osocial. Telefonen går het också så det är nice att kunna ägna er min uppmärksamhet de sista timmarna i landet för den här gången. Jag kommer försöka uppdatera min blogg 1-2 ggr per dag så ni kan hålla koll på hur det går för mig därborta.  Skriver mer sen, telefonen och mamma kallar.


Nu lämnar jag Örebro i ett år! Försov mig ...

img_1198 (MMS)

Nu lämnar jag Örebro i ett år! Försov mig och vaknade med ett ryck av att telefonen ringde, en halvtimma försent. Så istället för 03.30, kom jag iväg 04.15, efter lite svärande och rund springande i lägenheten. Men nu är jag på väg iaf. Jag uppdaterar väl på Arlanda efter att jag hittat mina au pair-vänner.


Passande inredning eller vad säger ni? Har...

img_1197 (MMS)

Passande inredning eller vad säger ni? Har inte haft tid att blogga dom senaste dagarna men nytt mer detaljerat inlägg kommer ikväll :)


Familjemiddag och sen utgång!

img_1112 (MMS)

Familjemiddag och sen utgång!


Har tagit en runda på stan. Växlat pengar,...

img_1099 (MMS)

Har tagit en runda på stan. Växlat pengar, köpt presenter till Mady och Oscar. Blev sen sugen på kaffe men kom ut med den här goda passion- och jordgubbsfrapinon. Tokgod men väldans mättande.


Sinnessjuk

 är vad går dagen var. Vi var ett gäng från jobbet som körde en after-work. Det slutade med att vi festade till 06.30 och så jävla roligt hade vi det. Sen va det bara att börja jobba 14.20 igen :)

Har vart en slitsam dag som ni kan tänka er. Men den har vart extremt jobbig känslomässigt också. Att man sov 2 timmar bredde förmodligen på det hela. Började gråta två gånger på jobbet idag...

Jag kommer sakna dem som sjutton och jag ser inte fram emot morgondagen när jag faktiskt slutar. Kommer undvika att säga hejdå till alla, förutom till de jag verkligen måste.






-I'll be missing you

Ser inte ljust ut...

img_0971 (MMS)

Ser inte ljust ut...


Älskar den 24:e när man är för lat för att...

img_0962 (MMS)

Älskar den 24:e när man är för lat för att laga ordentlig mat och för fattig för att köpa take-away eller mjölk till gröten... Imorgon då jädrar blir det annat än havregrynsgröt med socker! Kaffet får fortfarande va med i leken dock.


Blandade känslor

Nu börjar det faktiskt kännas lite sorgligt att lämna alla. Jag längtar jättemycket tills jag åker, men att inte få träffa familjen, arbetskamraterna, vännerna och hundarna på minst ett år börjar kännas. Tror dock inte att det kommer bli så farligt när jag väl kommer dit och får uppleva allt. Men just nu är känslorna lite blandade.

Eight days to go!


Jag fick x antal tusen mer i lön än väntat...

img_0959 (MMS)

Jag fick x antal tusen mer i lön än väntat! Sjukt härligt att inte behöva tänka på pengar för en gångs skull! Jag säger som Barney, kryssningen på lördag kommer bli legendarisk!


Näst sista helgen i Sverige

Alla ni som trodde på förutsägelsen om jordens undergång 21/5-2011, har uppenbarligen blivit överbevisade. We're still kicking it och det har vart en kanonbra helg!


I fredags var det jobbfest. Vi var ett gäng som samlades på satins uteservering. Gick sen vidare till fjärdevåningen där vi åt buffé. Jag sparade mig till efterätten som aldrig kom :( Jag älskar ju sötsaker och skulle verkligen kunna leva på bara det, så besvikelsen blev stor när det inte fanns något sånt... Kvällen slutade sen på O'learys.


Igår spenderade jag dagen med familjen och Lina. Vi va ute i mammas sommarstuga och tog ett par glas vin. Den ligger i Kåvi, typ en mil utanför stan. Jag, Matte och Lina beslöt oss för att taxibilar va överskattade och motion underskattat så vi knatade iväg mot staden och Adde. Där blev det kubb spel och utomhuskalas tills myggen jagade in oss.


Idag vaknade jag upp med en infektion i ögat. Att sen köra till Askersund med 1½ öga va relativt jobbigt men det va värt det. Jag fick ju träffa Kilisen :) Hon och Ulrica ska tävla på fredag så förhoppningsvis kan jag komma och då får jag träffa Tuva också!


Innan vi åkte hem passade jag och Lina på att sätta oss på en uteservering och käkade lite kinamat. Gott som fasen va det och jätte mysig omgivning precis vid strandpromenaden.

Sen har det inte hänt mycket mer. Ska åka iväg och hämta mamma på jobbet och byta tillbaka till min egen bil.

Tack och hej!


Sliten som få men kaffet är med mig som st...

img_0898 (MMS)

Sliten som få men kaffet är med mig som stöd. Är ute på en 4 km promenad för att hämta bilen. Sen drar vi till Askersund och hälsar på Kilisen och hennes familj :)


Premiär på uteserveringar. Vidare till fjä...

img_0731 (MMS)

Premiär på uteserveringar. Vidare till fjärdevåningen med jobbet sen och sen ser vi vart kvällen tar oss :)


Möt värdfamiljen

Jag tänkte berätta lite om min värdfamilj i det här inlägget.

Emily och Ben heter mamman och pappan. De är unga, vilket är skönt. Det känns som att vi mer kommer få en kompisrelation tack vare att det inte skiljer så mycket på våra åldrar. Emily är hemmafru och har hittills tagit hand om fyra barn helt själv. Eloge till henne. Ben reser väldigt mycket i arbetet, han är revisor (tror jag), så Emily har haft väldigt mycket i veckorna. Därav har de bestämt sig för att jag behövs och det är jag glad för :)

Som jag sa är det fyra barn. Mady 8 år, Oscar 6 år, Liv snart 2 år och Gunnar några månader. Ni hör kanske att de har svenska namn. Det är för att Emiliy har svenskt påbrå och de vill gärna ta vara på det på massa olika sätt. Mady och Oscar går i skolan och har massvis med aktiviter under efetrmiddagarna. Liv är nog den jag kommer spendera mest tid med för hon behövs hållas koll på, har jag hört. Hon är nyfiken som man är i den åldern och lådor dras ut hit och dit och saker åker ner från hyllor osv. Men jag kommer med stor sannorlighet spendera den mesta av min tid med alla barnen.

De är otroligt öppna hela familjen och det är så lätt att prata med dem. Eller med Emily, Ben och Mady iaf :) De är extremt välkomnande och det känns som att de verkligen är måna om att flytten och allt ska gå så bra och smärtfritt som möjligt, trots att jag försäkrat de om att jag inte har något emot förändringar och att jag faktiskt inte tycker det ska bli SÅ jobbigt att lämna allt och alla.

Emily lägger verkligen saker på minnet också. Jag berättade nämligen för typ en månad sen att jag har ett smått coca cola beroende och att jag älskar kaffe. Idag så sa hon att på kvällarna kan vi sitta och ta ett glas vin ihop, eller en cola eller en kaffe såklart :)

De har också en boxer-tik på 9 år. Emily sa att hon drar lite när man är ute med henne men att hon är jätte charmig och älskar människor samt att hon är ganska lugn och mest sover. Men när jag kommer dit blir det andra bullar. Då vill jag nämligen ha med henne ut på äventyr i skogen (tänker inte gå vilse) och ha massa gos och kärlek som bara en hund kan ge.

Så där, då kanske ni har fått en liten bild va det är för några jag ska spendera mitt kommande år med. Även fas jag inte har träffat de än kan jag nog redan säga att de är totally frickin awesome och att jag har haft en jädra tur!

Hur de ser ut får ni se senare när jag anlänt, tagit bilder och checkat av så det är okej att lägga upp dem på bloggen.


USA-prat

Har precis skypat med Emily, mamman i min värdfamilj. Det känns konstigt att säga värdmamma eftersom hon bara är 35 år. Så jag kommer referera henne som Emily :)

Vi pratade om allt mellan himmel och jord dvs. telefon-operatör, wi-fi, resor, barnen, hunden, mitt jobbschema, min fritid, min familj, New York, alla förberedelser, gymkort osv. Ja, vi lyckades plöja igenom det mesta.

Jag längtar något så otroligt! Nu under sommaren så blir det mest att ta hand om barnen vid poolen, köra dem till och från aktiviteter och vara ett par extra ögon liksom. Vilket underbart jobb och vilken bränna jag kommer få ;)

Det finns redan lite inbokade resor på agendan. 24 juni skulle vi till Chicago och då blir det mest en jobbresa där jag ska ta hand om småbarnen men jag kommer också ha tid för shopping och grejer.

Jag har tydligen fattat lite fel angående stadens/städernas storlek. Jag trodde det va Bettendorf som va 33 000 invånare och sen va det en bilresa på 15 min till nästa stad. Men det är tydligen fyra städer som sitter ihop som kallas the quad-cities. Så invånarantalet ökade helt plötsligt till 500 000 invånare!


Fick mitt internationella körkort idag. Snabbt som tusan gick det. Skickade in papprena om det för 2 dagar sen och fick det redan idag liksom. Verkligen snabba puckar!

Jag tänkte göra ett inlägg om familjen sen så ni har ett hum om vilka det är jag ska flytta in hos.

12 dagar kvar och det känns så jädra härligt!


Vissa dagar bara suger

Så skönt att den här dagen är över! Har sovit typ 13 timmar de senaste 3 dygnen, det va kaos på jobbet och har bara allmänt vart på lite halv kasst humör.

Nu ska jag sova och hoppas på en bättre dag imorgon.

13 dagar till avfärd :)

Och så firade vi min födelsedag också! Eft...

img_0722 (MMS)

Och så firade vi min födelsedag också! Eftersom jag är i USA när jag väl fyller år så är det okej att fira fyra månader för tidigt. Jag fick en kexchoklad, nötcreme, en patron och en cola :D har däremot hunnit ätit upp nötcremen och patronen!


Här är Tobbe med sina presenter som jag oc...

img_0720 (MMS)

Här är Tobbe med sina presenter som jag och Alex gett honom :) en öl, nötcreme, en patron och ett recept på matjepaj à la tobbe! Grattis grattis på dig!


Japp, och så här ser det ut i typ hela läg...

img_0691 (MMS)

Japp, och så här ser det ut i typ hela lägenheten. Skulle kunna röja lite känns det som och skulle behöva skicka in min ansökan angående det internationella körkortet, men vad gör jag? Inget! Kom hem för en timma sen och har inte ens tagit av mig skorna. Satte mig bara i soffan och började pilla på telefonen. Rycket som gäller nu. 1, 2, 3...


Lugna söndag

Va upp på stan och träffade Catrin en sväng. Vi satt i slottsparken och pratade om allt och inget. Jag gillar sånna här degar dagar efter slitsamma kvällar.



Jag längtar så grymt mycket tills jag åker. Det känns som att jag bara går runt och väntar på att få ge mig av. Det ska bli så skönt att kunna planera lite. Jag gillar att leva i nuet men jag älskar även att planera. Nu går det dock inte göra så mycket planering eftersom jag inte vet vad som händer när jag kommer till USA.

Apropå något helt annat, haha hörde idag om ett par som blev ihop av missförstånd. Det va lite spåksvårigheter med i bilden. Killen frågade om tjejen ville sova över och ha lite kul så att säga. Tjejen tolkade detta som att han frågade chans och hon sa ja. Så va dom ihop för killen va för feg för att säga som det va. Här skulle man nog kunna använda uttrycket lost in translation ganska bra.


Näst, näst sista helgen i Sverige

Som jag tidigare skrev så måste jag börja umgås med alla innan jag åker. Så igår va jag ute hos pappa och hoppade studsmatta, grillade och hade det mysigt med små syskonen, pappa och pappas fruga. Tappade dock Björne efter bara en timma när han skulle in till stan och lana. Men jag körde in han och hans vänner så då fick jag hänga lite mer med honom.


Karin och jag. Älskar hennes stil på den här bilden!


Pappa aka grillmaster som kör sitt race med hamburgare, grillkorv och bratwurst!

Plockade upp Matte och Stefan påväg hem ifrån papppa. Blev tillfrågad om jag ville med på linde cruisingen. Kände knappt Stefan och Lina kände jag inte alls men jag tänkte varför inte? Det blir säkert skitkul och visst blev det det! Jävlar va Lina va duktig med gasen! Vilken drag det va i den tjejen och bilen för den delen! Vi va på cruisingen ett par timmar och åkte runt och minglade lite sen drog vi till frimis.


Lina och Stefan på cruisingen


Titta! De kör verkligen en ferrari! Fast det kanske va en mustang å andra sidan...


Prestationsångest 101

Jag åker om 2 veckor och 3 dagar. Jag har tidigare inte fattat att det är så pass snart. Kom på det i veckan, att förutom den här helgen så är det bara två till jag befinner mig i landet lagom. Hur ska jag hinna träffa alla innan jag beger mig väster ut i världen?! Jag funderar helt ärligt på att göra ett schema bara för att se till att jag verkligen hinner med att träffa hela familjen och alla mina närmsta vänner för att säga hej svejs!




Filmkväll

Blev en lugn fredags kväll med Sandra. Vi va på maxi och bunkrade upp lite för vår filmkväll. Man kan dock tagit miste på vår korg och trott att det skulle räckt en vecka. Sjukt hur mycket onyttigheter vi handlade. Jag är helt awesome när det gäller att hålla dieter haha. Har gett upp hoppet med atkins. Sötsuget vann så att säga.

Hur som, vi såg I am number four, tokbra, som de flesta känner till. Men sen såg vi också Tucker and Dale vs. evil, förmodligen en film som de flesta inte sett men den är ett måste. Helt sinnesjuk film. Fy fasen va rolig den va och helt störd!




Eftermiddagsfika på jobbet med Emma. Vi sp...

img_0537 (MMS)

Eftermiddagsfika på jobbet med Emma. Vi spånar lite på min sista helg i landet. Tobbe som har vart snäll och bakat tårta till oss alla :)


Viljan vs. sötsuget

Jag har börjat med dieten atkins nu för att bli kvitt de sista vinterkilona. För er som inte vet så handlar atkins om att undvika kolhydrater samt äta ofta och lite. Jag har hållt på med den i ett par dagar nu. Men idag är första dagen jag verkligen lyckats stå emot sötsuget när det kommit. De andra dagarna har det blivit lite godis, glass, chips eller kex i slutet av dagarna. Men nu jädrar ska jag lyckas! Det är i två veckor jag endast ska äta 20-30 gram kolhydrater per dag dvs. jag får bara äta kött, gröna grönsaker, osockrade mjölkprodukter, ägg och feta såser utan kolhydrater. Jag får inte ens äta frukt eller paprika eller morötter eller bär eller nått sånt. Så jag sitter med mina små sketna avocadosar, som jag egentligen inte ens tycker om, som mellan mål. Sötsuget ska däremot försvinna efter de första dagarna men just nu skriker min kropp och hjärna efter godis, choklad, glass eller bara ett litet äpple!


Föresten behöver jag nog lite mer betänke tid angående kapandet av mitt hår. Så håret stannar kvar! Förutom topparna dvs. Kan inte ta sånna här stora beslut på impuls, någon måtta får det va med impulsiviteten för tusan!


Vad är det för fel på mig?! Har tusen sake...

img_0536 (MMS)

Vad är det för fel på mig?! Har tusen saker att göra innan jobbet, ska till forex, dykskolan, handla och laga mat och så ställer jag mig och impulsstädar badrummet när jag en och en halv timma på mig att göra allt det här!


Snart är det klippt

Då har jag bokat tid hos frisören. Blev den 27:de så jag är nyklippt inför resan :)

Jag har funderat lite och kommit fram till att jag ska klippa av mig håret och inte bara toppa det. Jag tror att jag ska satsa på axellångt eller ta bort två dec iaf. Kate Bosworth har jätte fin frisyr på bilden här under och jag skulle jätte gärna vilja ha så men jag vet inte om jag passar i det. Så jag ska konsultera lite med frisören så får vi se hur mycket hår så ryker!


Dyk i bara!

Japp, har dykt hela helgen och inte hunnit med mycket mer. Även fast dykning inte är den mest ansträngande sporten så är man helt slut efteråt! No need to count sheeps, om man säger det så. Det va en trött Martina som somnade framför tvn i morgonrock och nyvättat hår lindat i en turban innan 20.00 igår och vaknade 08.45 imorse.

Första utedyken i lördags var så nedrans kalla att jag va nära på att skita i det. Jag frös som en gnu (kanske inte bästa jämförelsen men ni fattar). Mellan dyken hoppade jag runt på stranden i vinterjacka, mössa och vantar för att få igång blodcirkulationen och tillbaka värmen. Det gav inte jätte mycket och så fort jag hoppade i vattnet för nästa dyk började jag darra som ett satans asplöv! Nej, jag va mindre nöjd med dessa dyk!



Men alla har ju hört "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder" och ännu en gång visar det sig att de gamla ordspråken stämmer. För efter lördagens misslyckade klädesval, tog jag och satsade ordentligt och köpte mig ett riktigt varmt underställ. Extrem plus, heter det så ni kan ju tänka er. Men det va mitt bästa köp ever för söndagens dyk blev en helt annan upplevelse. Jag kunde verkligen njuta av att dyka i 8 gradigt vatten, och det säger väl en hel del!


Nöjd innehavare av ett dykcert och ett extrem plus underställ!

Har stått och skrapat rutorna! Vart tog vä...

img_0508 (MMS)

Har stått och skrapat rutorna! Vart tog värmen vägen?!


Allt och inget

Det har varit full rulle dom senaste dagarna, därav har det blivit lite dåligt med uppdateringen av bloggen så här kommer en.

Har haft fullt upp med dykningen de senaste dagarna. Min trumhinna fick sig en liten törn av det men kul som fasen är det. Det kanske va bra att trumhinnan fick lite rodnad av det hela för idag va jag till läkaren så nu har jag fått en remiss till sjukan och det lät som att det blev lite mer fart på det hela pga rodnaden.

Flyttade hem till mamma så istället för att bo på våldtäkts-väster hänger jag numera på mördar-norr. Det är så skönt att ha en hel lägenhet för sig själv igen men det känns lite konstigt att inte ha Therese omkring sig.

Va också iväg till capio läkargruppen och gjorde min hälsoundersökning. Nu är allt pappersarbete till cultural care klart så imorgon ska jag skicka in det. Det enda som är kvar att göra är att fixa ett internationellt körkort vilket jag gör två veckor innan jag åker.

Fick mitt care package av värdfamiljen idag. De hade skickat med två fotoalbum, ett till mig och ett till pappa, för de vet att han är lite orolig över att jag ska iväg. Sen hade de skickat med två tröjor deras fotbollslag och tre kepsar samt godis till mig och min familj att dela på. De är så söta <3

Nu är det sovdags! Natti natti!


Mitt care package :)

Valborg - en besvikelse

För att inte dömma kvällen för hårt måste jag börja med att berätta att jag inte gick in med de bästa förutsättningarna. Har ju inflammation i foten och kan därför i stödja på den ordentligt, det gör sig inte bra ute på dansgolvet, och jag hade en tunn övertröja med en skinnjacka över till ett utomhuskalas.

Kvällen/dagen började hemma hos Emmas kille Mats i Stridberg (en håla nån mil norr om Nora), där hade vi det jättekul. Va lite småkyligt i början men sen eldade vi på i kaminen och då blev det varmt och skönt och man kunde slappna av ordentligt. Vi flumdansade, som bara jag och Emma.. okej då, och Mats, kan och pratade gojja med varandra,

Runt 23.00 drog vi på ett utomhuskalas i Närkes kil. Det visade sig vara rena rama grisfesten med enbart folk från Noratrakten dvs. alla kände alla. I början va det ganska kul men konceptet blev snabbt gammalt och kylan började bita sig tag i en. Efter en halv timma hade jag fått nog. Emma och Mats va däremot inte klara för fem öre. Så för att hålla sig varm i -1 grad iklädd en, inte så tjock, skinnjacka, röjde vi på dansgolvet. Dansen va inte så organiserad utan det va mest hoppande och skuttande och armar som bara hängde med i svängarna. Detta blev tillslut väldigt påfrestande för min stackars inflammerade vänsterfot och högerfoten mådde väl inte på topp den heller då den fick ta det mesta av min stutsande kroppsvikt. Så jag valde att sätta mig ner ett tag. Det visade sig vara en dum idé då kylan genast gjorde sig påmind.

Min kväll blev alltså ett pendlande mellan dansbanan och en av bänkarna brevid och inget av det va bra. Vid 03.00 kastade jag in handduken och valde att ge upp med mina halvdanna försök att ens ha kul. Jag satte mig istället med telefonen och ringde runt efter skjuts. Japp, det är lika svårt som det låter för vem fasen är körduglig en valborg? Men Mats tog mig under sina vingar och försökte styra skjuts till mig istället. Efter en kvart sökande hade Emma också fått nog av grisfesten och bestämt sig för att det va dags för henne och Mats att också runda av kvällen. Så vi alla tre hoppade in i en taxi (tack Simon, vars taxi vi snodde, för att du inte svarade i telefon när chauffören ringde) och begav oss till Mats hus där vedkaminen, duntäcket, filten, långtröjan, mjukisbyxorna och soffan väntade på mig.

Dom säger att varje händelse är lärrorik och vet ni vad? Det stämmer, för av detta har vi lärt oss;
gå aldrig på utekalas om det inte är en kvällstemperatur på minst 15 grader alt. snåla inte på kläderna utan dra på hela vinterkitet med termobraller, vinterjacka, mössa och vantar. Det lönar sig i längden.
Ja, det gör ont att dansa med en inflammerad fot och nej, det känns inte bättre dagen efter.
Storstäder är underskattade.
Om alla andra går till frimis, se det som ett tecken och gör det du också!


RSS 2.0