Change of plans

Nästa helg följer jag mississippi floden ner till New Orleans! Eller inte riktigt, jag flyger ju men same shit. Jag och Elin hade ju från början planerat DC men min biljett blev så satans dyr dit så vi ändrade resemålet till New Orleans. Det är ändå en av städerna jag har med på min lista att-måste-se. Elin tyckte förlsaget va helt okej och så va planen ändrad.



Annars har idag vart lugn. Började gymma idag och va iväg till poolen med Liv. Jag, Emily och Ben lagade sen mat och tog ett gals vin. Jag skulle stå för såsen. Curry-sås ala Lina-style. Curryn va dock gammal så såsen smakade mjöl och vatten och slängdes. Min currysås ersattes istället av Bens teriyaki och så va det med mitt bidrag till middagen. Ska dock göra köttbullar till 4th July och där kan jag inte misslyckas!

To-go

Idag va jag och Liv iväg till parken bara vi två. Vi hade det jättemysigt och åt Elmo-snacks och lekte i klätterställningen. Hon är verkligen världens underbaraste! Vi pratade ganska mycket. Hon på liviska och jag på svenska. Jag höll på att dö av skratt. Hon fyller 2 år i september och pratar utan dess like. Men ingen förstår vad hon säger. Jag har som mål satt upp att jag ska lära henne blinka lilla stjärna på svenska.


Liv <3

Jag och Emma körde en dinner and a movie nu på kvällen. När vi va på restaurangen så insåg vi att filmen började när som helst. Så i all hast frågade vi servitrisen efter notan och förklarade stressen. Hon frågade då om vi ville ha doggybags, vilket vi inte ville, och sen om vi ville ha to-go-cups till våra drinkar som vi inte hunnit drika upp, vilket jag absolut ville. Take-away-muggar till drinkar liksom! I love America! De bara fortsättar att överraska. Vi såg iaf Bad teacher. TOKBRA!

Imorgon börjar jag och Emma vår resa mot ett lättare jag. Närmare ett 10 kilo lättare jag. Vi har 1½ månad på oss innan Emma åker och då ska vi nått målen. Jajemen, dvs att om 5 timmar ska jag köra ett spinningpass.

Familjen CrAzZzZy

Efter en hel arbetsdag och sen en 2½ timmas hemresa från Chicago på det känner jag mig faktiskt lite sliten. Så jag ska strax borsta tänderna och sen ska jag gå och lägga mig.

Fick träffa Bens syster, mamma och pappa idag. Riktigt härliga och tokiga människor. Älskade hans syster från första stund, så himla rolig! Jag älskar amerikaner överhuvudtaget. De är så mycket mer framåt och öppnare än vad vi svenskar är. Iaf de jag har träffat!

Lägger upp ett par bilder är, resten finns på facebook.

Buckingham fountain och jag


The bean


Sky deck, Willis Tower, 103 våningar upp

A taste of Chicago

Efter en dag inne i storstaden Chicago ligger jag nu i sängen på hotellet och tänker blogga lite om det för er.

Från förorten Hinsdale, där vårt hotell ligger, tog jag tåget in till Chicago. Det va riktigt fula tåg som såg ut att vara från 80-talet eller inlånade från något U-land. Det märkts att de inte satsar på tågtrafiken här som vi gör hemma i hela Europa. Chicagos tågstation va mindre än Stockholms och då har Chicago mer än tre gånger så mycket folk.

Jag började med att göra lite sightseeing och riktade in mig på att se Willis/Sears-tower. Jag köpte en så kallad fast ticket och med den fick man gå före hela kön. Kostade dubbelt så mycket men slapp att stå i kö i mer än en timma. Där åkte man upp till 103:de våningen och såg hela staden. De har även ett skydeck där man går ut på glasgolv och ser ända ner till marken under ens fötter.

Gick sen mot Millenium park. Där jag gick och titta på konstverk som the bean och buckingham fountain. Sånna som ni kommer känna igen när ni får se bilderna jag tog. De är med i många filmer.

Det va också Taste of Chicago festivalen där de har massa stånd med mat och dryck som man får gå runt och provsmaka. Vissa kostar nån dollar medan andra va helt gratis. Eftersom festivalen va vid millenium park så fick jag också gå runt där.

Jag gick sen ner till Chicagos rodeo-drive där alla värdiga affärer finns. Va dock helt slut när jag kom fram så det blev ingen shopping för mig alls. Gick runt och tittade och va nära på att köpa en Michael Kors-väska men kom fram till att jag hellre åker till DC för de pengarna. Flygbiljetterna dit och hem kostade till och med midre än den väskan.

Men över det hela så är jag riktigt nöjd men Chicago. Kommer ta mig hit fler gånger. Med familjen kommer vi nog åka hit 5-6 ggr till innan mitt år är slut och jag och Emma har planerat en resa till Chicago och six flags.

Bilderna kommer när vi är hemma för jag har ingen sladd med mig.

Booooring


Dagens outfit:
Shorts: Marshalls, 14$
Linne: Valvida eller nått, typ 15$
Skärp: Samma affär, 14,80 $
Naglar: Gallerian i Bettendorf

Lycka till att kopiera den stilen ;)

För er som undrar; ja, jag är lite smått uttråkad och försöker underhålla mig själv på bästa sätt innan vi ska dra.

Packar för Chicago

Glad midsommar på er alla där hemma! Här blir det dock inget midsommarfirande men det blir en weekend till Chicago istället men lika glad för det är jag. Så nu ska jag ta en snabbdusch. Har vart ute på en timmas power-walk så det kan nog behövas.

Vi är nog inte framme i Chicago förrens ikväll och då jobbar jag. Jag kommer ha mycket fritid imorgon dock och då tänkte jag gå vilse inne på macy's och göra lite sightseeing.



Skåningar alltså

Det är inte bara engelskan man inte alltid förstår. Emma är från skåne och det har hänt ett par gånger att jag har behövt frågat vad i hela friden hon menar. Idag tillexempel satt hon och pratade om att hon ville köpa nypotatis men att det va så svårt att hitta här. Jag funderade en liten stund, och kom sen fram till att hon måste prata om färskpotatis, och javisst det gjorde hon ju. Sen kom vi in på hur sår börjar klia när de läker. Emma kläcker då ur sig att så får druvorna kommer så kan hon inte låta bli att klia. Jag är helt lost och fattar inte hur druvorna kom in i bilden tills hon förklarar att det är skånska för sårskorpor. Jag menar wtf?! DRUVOR?!



Bishop hill

Hann inte uppdatera igår innan stormen va på väg och då stängde vi av bredbandet så inte stormen skulle slå ut det.

Så igår morse åkte jag och Emma till Bishop Hill, ett litet samhälle med svenskt ursprung som försöker behålla väldigt mycket av det. Men med oturen på vår sida va hela byn stängd förutom 2 restauranger och en affär. Affären va däremot jätte rolig att titta i. De hade allt, sill, servetter, pärlsocker, kokböcker, dalahästar, GODIS, osv. Så jag köpte på mig kexchoklad, marabou mjölkchoklad, lösgodis, geléhalllon, polkagrisar, marsan sås, småkakor och en kalender med alla evengemang där. De har bl.a svensk julmarknad, midsommarfirande, jordbruksdagarna, valborg och massa mer.


Emma och Ernst i Bishop hill.

Va sen iväg till gallerian. Vi fixade naglarna för 17 dollar! Alltså fattar ni hur billigt det är? Hemma på min salong kostade det 700 kr. Avslutade sen dagen på starbucks med en smothie.

Bankkonto

Äntligen har jag fått ett bankkonto. Det har varit lite krångel med det för jag va tvungen att kunna bevisa att jag bor där jag bor. Så Kathy, LCC:n, fick skicka ett brev till mig där cultural care typ bekräftade att jag faktiskt bor här. Så idag va vi till banken och skötte allt pappersarbete och om 5-7 dagar får jag mitt bankkort.


Bilden hör inte till för 5 öre men jag gillarn. Det är ju trots allt jag och Emma pån så hur skulle man inte kunna görat?!

Fint folk kommer alltid sent

Va lite bakis idag när jag vaknade måste jag erkänna. Men det va bara att ta en cola, en dusch, sätta på sig conversen (eftersom jag fått skoskav av löparskorna) och sen bege sig mot Iowa City och au pair träffen. Åkte runt i en evighet och försökte hitta mötesplatsen. Jag ringde tillslut Kathy, min LCC, och frågade var det va vi skulle mötas. Jag va tydligen i fel stad. Så när jag fick stadens namn och gata så hittade jag tillslut rätt, en timma sen bara.

Där fick jag träffa alla andra au pairer som bor inom en timma från mig. Det är lite långa avstånd och man vill ju helst ha kompisar i samma stad men det va kul att träffa alla. Vi vandrade i terräng mot ett vattenfall. Så jag brände nog bort en del av kalorierna jag klunkade i mig igår.



Väl hemma sen så drog jag och Emma ut och käkade på Red Lobster. Hur gott som helst men portionerna är inte att leka med. Först fick vi in förätterna som ingick. En storsallad och bröd som jag åt mig mätt på. Sen fick vi in maten. Jätteportioner! Så jag åt några räkor och sen fick jag ta resten som doggybag. Varför har inte vi doggybag i Sverige? Det är ju helt kanon för då behöver man inte ha dåligt samvete och känna att man slösat bort massa pengar om man inte orkar all mat.



American style

Lördagen va jätterolig. Vi va ett gäng som va hemma hos Maura och drack och spelade spel. Jag fick lära mig något nytt spel där man va i två olika lag och har två plattor med hål i. Sen står man ungefär 10 meter ifrån plattan där man ska göra mål och så kastar man typ ärtpåsar. Träffar man plattan fick man 1p och prickade man hålet så fick man 3p. Det kändes lite som kubb ala americano. Jag och Maura spelade mot Andrew och Justin. Vi förlorade stort! Men jag är ganska nöjd med min insatts, med tanke på att det va första gången jag spelade det.

Vi drog sen till Caddy's igen där vi satt på deras uteservering. Det blev vääääldigt mycket bröllopsprat eftersom 2 par av de som va där snart skulle gifta sig. Eftersom det är så ovanligt att vi i Sverige gifter oss så kändes det inte som att jag hade några kommentarer att slinka in med i just denna konversation. I övrigt va kvällen kanon.

Har ännu inte bestämt datum än till fallskärmshoppningen. Försöker få med mig ett gäng som vill hoppa samtidigt men jag satsar på 4 juli helgen. Förhoppningsvis hoppar de då men det finns en stor risk att de inte gör det med tanke på att independence day är på måndagen.


Fågel, fisk och mitt emellan

Om fyra dagar får jag min nya dykutrustning! Beställde väst, regulator, våtdräkt, huva och dykdator för bara 1,184 dollar När jag väl fått den så ska jag börja dyka på en gång, eller när jag är ledig iaf!



Har också bestämt mig för att hoppa fallskärm. Imorgon ska en av Emilys vänner ge det till sin man i fars dag present och då bestämmer vi datum sen för vi tänkte nog hoppa tillsammans så man inte behöver hoppa själv!


Fästing eller frö?

Efter min promenad idag så såg jag att jag hade något som liknade en fästing på benet. Jag HATAR fästingar och vill inte ha något med dem att göra. Men när jag hade hundarna blev jag tvungen att lära mig att plocka bort de äckliga små krypen. Men iaf, jag ville ju inte att huvudet på fästingen skulle sitta kvar så jag väntade tills Emily och Ben kom hem så jag kunde fråga efter en fästingplockare. Det hade de dock inte men de googlade fram det korrekta sättet att plocka bort en fästing på. Det hela förvandlades till lite av ett familjeprojekt och alla över 6 år va involverade. Emily gav mig instruktioner och jag följde dem, tog pincetten så nära huden som möjligt och drog upp den utan att vrida det minsta. Jag fick loss den! Det va ett frö av något slag som bara hade klibbat sig fast. Jag blev mobbad...

Back to normal

Tog en power-nap under min håltimma, som jag gärna kallar min lediga tid under dagen. Gick och la mig 10.30 och vaknade 14.00. Jag skulle egentligen gått upp 12 för jag hade massvis inplanerat. Så blev det dock inte. Jag hann däremot med att köpa ett par nya löparskor på TJ Maxx. För bara 29 dollar! Haha ännu en sak som börjar återgå till det normala. Jag har vart här i Iowa i två veckor och redan köpt tre par skor. Jag vill inte ens tänka på hur många par jag kommer ha när jag ska åka hem. Det kommer bli en dyr frakt. TJ Maxx måste jag tillbaka till för de hade sjukt mycket snygga skor för hur lite som helst. Skulle vilja kika på väskorna  och kläderna också.



Det jag älskar med mitt jobb är att det är så fritt och man kan göra så mycket roligt. Eftersom jag försov mig så blev det ingen löprunda under håltimman, men med mitt fria jobb så passade jag då istället på att gå en power-walk med Liv och Gunnar i barnvagnen istället. Va ute i en timma och gick förbi memorial siten bara för att ni skulle få se hur fin den är. För den här gången tog jag med mig kameran! Om jag får säga det själv tycker jag att jag faktiskt blivit bättre på att ta bilder.

Det är olika sektioner för armen, kustbevakningen, flygvapnet osv. De som omkommit ifrån Bettendorf får sitt namn inskrivet.

What doesn't kill you, makes you stronger

om det inte driver dig till sjalvmord rattare sagt! Denna dag borjade jattebra med en lugn morgon och sen en vanda till poolen (vilken branna jag borjar fa nu!).

Sen brot helvetet los! Gunnar ar sjuk sa han ar vaaaaaldigt grinig och har svart att sova. Han ar som jag tidigare namnt 3 manader och alla som kan bebisar vet hur de blir nar de blir sjuka. Gunnar ar redan lite san att han vill inte ligga still och han vill garna sitta upp och titta pa olika saker. Han kommer bli en Liv. Men det ar synd om han faktiskt men ikvall tyckte jag mer synd om mig sjalv. Jag lyckades fa han att sova nar jag matade honom och da hade jag fosokt till och fran i typ 2 timmar. Sen vaknade han igen efter 20 minuter och bara skrek och skrek. Stackarn kandes varm, hostade och snorade. Efter en timma kastade jag in handduken och gav upp. Som tur va kom Maura och tog over. Hon holl pa i 1,45 h innan han somnade igen.

Brot jag inte ihop av detta (jag va nara ett par ganger) sa klarar jag allt! Nu maste jag sova. Nya tag imorgon igen!

Incredible pizza och Caddy's

Tredje gangen jag forsoker skriva det har inlagget for jag har Emilys data som ni fomodligen forstatt da det saknas tre bokstavar nar jag skriver. Men varje gang jag rakar trycka in mellanslag och alt knappen sa fastnar datan och jag maste sen starta om hela explorer. Hur som helst...

Va till incredible pizza idag med barnen och Emily. Det va tokstort dar inne och och de hade arcadehall, lasertag, minigolfbana, buffe, ja allt ni kan tanka er kandes det som. Jag hangde mest med Liv som vanligt. Alltsa hon ar sa rolig ni fortsar inte! At min forsta cherrypie och jello, jag gillade det men nu sa ar det stopp med sant (sager jag och har precis atit kladdkaka som jag och Oskar bakade idag).

Sen kom Maura och hamtade mig, sen drog vi och hamtade Emma och sen drog vi alla tre till Caddy's dar vi motte upp Mauras kompis Christine och hennes date Ryan. Ar alla med? Okej, bra! Caddy's ar en sportbar, det finns nastan bara barer har omkring, for lite mer nattklubbskansla sa ar det Iowa City som gallar. Men vi hade det skitkul iaf. Spelade lite jag har aldrig och bara umgicks. Jag och Maura pratade lite om lordagen och kom fram till att det vore en bra ide att kanske aka ut med hennes jet-skis :D Men vi far se vad som hander. Vi kommer iaf pary in the USA folks!


Emma, Maura och Christine.


Maura och jag i min Hawkeyes troja!


Snabb uppdatering!

Handa massvis igar men jag ska bara gora en snabb genomgang for det hander tamme tusan massvis varje dag sa jag maste blogga om dagens bravader senare. Men men...

Va med Liv till parken. Hon ar helt underbar att vara sjalv med. Nar de stora barnen ar med ar hon vild. Hon forsoker halla jamnasteg med dem, vilket inte gar sa bra da hon ar 4 och 6 ar yngre an dem. Parken va jattefin. De hade en memorial plats for krigsveteraner brevid. Jag ska ga dit igen och ta bilder. Jag har blivit vardelos pa att ta bilder men jag ska battra mig!

Sen hade Emily lite kompisar och deras barn over. Det va fyra barn under 1 ar, Liv, Oskar och en tjej i Oskars alder. Alltsa sju barn. Men det gick battre an vantant och jag va ledig som tur va sa jag hjalpte bara Emily nar det behovdes. Vi at en jatte god treratters och drack vin/ol till maten (inget festande pappa).

Vid 20.00 kom Emma och hennes kille och hamtade upp mig. Vi akte till downtown Davenport och gjorde en liten barrunda (har blev det liite festande pappa). Men jag avslutade kvallen tidigt eftersom jag skulle upp och jobba 7.30. Det jag bade gillar och ogillar med USA ar att har gar man ut tidigt och man forfestar aldrig eftersom det ar sa billigt att dricka ute.

En sak jag ALSKAR med USA ar att de praktiskt taget spelar min spotify-playlist pa radion!

Home is where your heart is... eller?

Har skypat med Sverige idag. De som fick ta emot äran denna gång va pappa, Björna och Karin. Jag visade de runt lite i huset och de fick träffa alla som va hemma och vakna, dvs Emily, Mady, Oskar och Jordan.

Har tänkt lite vidare på mina resplaner. Har tänkt ta en vecka ledigt och göra en road trip när Matte, Mickis och Victor kommer. De jag då tänkte att vi skulle ta va New York-Niagara fallen-Boston-Montreal eller något sånt.

Träffade en tjej som heter Emma idag. Hon är svensk och har precis kommit hit. Eller hon har bott här till och från i typ 2 år och kommer nu va här i 2 månader. Hon har kille här förstår ni. Vi träffades och tog en fika på starbucks och sen tog vi en åktur runt staden så visade hon mig alla små smultronställen. Skithärlig tjej, tror vi kommer ha mycket roligt under sommaren!

Under kvällen så åt jag och familjen på the govenor's. Jättegod mat, öl och gott sällskap. Over all är jag väldigt nöjd med den här dagen också. Börjar mer och mer hitta här omkring och träffar allt fler och fler människor att umgås med. Jag börjar helt enkelt känna mig hemma.

Iowa city

Iowa city va toppen! Det va jättekul att träffa Sofie och ha någon att prata svenska med. Har inte pratat svenska med någon på över en vecka förutom med hunden, inte riktigt samma sak. Alltså det är jätte kul att prata engelska hela tiden men ibland saknar man svenskan eftersom man är helt bekväm med det.


Hur som haver så va vi på gallerian i Iowa city. Haha de hade en hockey-rink, där de faktiskt spelade match, inne på gallerian och en karusell. Jag älskar USA, det är bara här de skulle falla sig in att mixa sånna saker. Va inne på Victoria's secret och shoppade 5 par trosor, haha älskar dem, de är text på rumpan där det bl.a står party in the USA, just visiting och lite annat, och så köpte jag en Iowa Hawkeyes tröja, kommer behöva den i höst när fotbolls-säsongen kommer igång här. Va inne på lite andra affärer som forever 21 och så men jag försökte begräns min shopping eftersom jag hellre vill resa så mycket som möjligt medan jag är här. Komma hem med upplevelser istället för kläder, om ni fattar ;)


Jag och Sofie tog oss sedan in till downtown Iowa city. Vi tog en snabbfika på starbucks innan hon visade mig runt. Det började dock regna och klockan tickade iväg så vi avbröt det hela efter inte så jätte lång stund. Vi får göra ett nytt försök en annan gång!

Va sen iväg på Bridesmaids med Maura. Herregud vilken rolig film! Alltså jag tror inte jag skrattat så mycket till någon film. Megan ägde! I slutet av filmen behövde jag bara se hennes ansikte för att börja asgarva. Har du inte sett den? SE DEN!!


Lugna lördag

Blev en lugn lördag. Drog iväg till shoppingcentret igen. Nu hittar jag ju lite bättre här så jag gick in till JCPenny, min nya favorit affär, på en gång och hittade 2 jättesnygga toppar för 40 och 36 dollar men när jag kom till kassan hade de rea den dagen så de kostade bara 36,40 dollar för båda! Ska ha ena nästa helg när vi ska iväg och parta i Iowa city! Annars köpte jag bara en plånbok, mascara och en platta miller lite. Ölen är tokbillig här, 18 dollar bara. Det som är jobbigt när man handlar här är att man aldrig vet vad något kostar med 100% säkerhet för momsen tillkommer efter det utsatta priset.

Jobbade först mellan 12.30-15.00 sen 19.00-00.00. Hade kollat fel på schemat så det blev ingen fest i Dans hus för mig. Sena passet bestod mest av att chilla i soffan med Oskar och glo på tv. Oskar fick mig att börja följa iparty with victorious. Tokbra serie. Kanske lite barnslig men det skiter jag i :P

Imorgon ska jag ha möte med Kathy, min LCC (typ min närmsta kontaktperson från cultural care) 13.00 och sen bär det av upp till Iowa city där jag ska träffa Sofie, en annan svensk au pair.

Jag och en tjej som heter Elin har börjat planera en trip till DC helgen 8-10 juli. Måste börja resandet ganska omgående om jag ska hinna med de flesta av de sevärda städerna i USA. Har planerat ca 1 resa i månaden fast i augusti och september blir det nog dykning istället.


Bio och bilder

Första filmen på bio i USA blev Judy Moody and a not bummer summer. Den va mycket bättre än jag väntat mig (en film för dig Tess (?)). Men det roligaste va nästan att se alla trailers. Fy fasen va mycket bra filmer som kommer! Jag och Oskar ska iväg, nästa vecka kanske, på pirates 4. Den visas på imax! Awesome!

Lite foton från dagen:


Så här började dagen. Jag hade öppenbarligen inte skruvat på locket ordentligt till min take-away mugg.


Jag och Jordan iväg på långpromenad som också innehöll lite simmande i bäcken.


Jordan efter promenaden. Att hon ligger i min säng är ett jättestort kliv i våran relation för annars vill hon bara sova i Bens och Emilys säng. Så jag räknar med att hon har flyttat ner till min om typ en månad ;)


Jag ritade upp en hage och sen ropade ut Mady, så hoppade vi hage.


Liv försökte va med, hon gjorde ett tappert försök men höll kanske inte riktigt måtten...


Jag och Mady på biografen. Man har inte bestämda platser!

Haha måste bara säga att jag och Maura messade och så skrev hon "we're going to party at dans house tomorrow". Jag förklarade då för Ben att vi skulle till något dans-ställe men jag visste inte riktigt vad det hette. Läste sedan upp messet för han och han börjar asgarva och säger att vi tydligen ska till en kille som heter Dan. Så tokigt det kan bli.

Almost famous

Haha ja det finns inte allt för många svenskor som precis kom hit så väldigt många har hört talas om mig eller vet vem jag är. Han jag träffade på dykcentret igår hade berättat för sin fru om mig som tydligen visste vem jag va eller att Emily och Ben hade en au pair från Sverige. Så hon berättade det för Emily och ett par till. Så idag när jag kom upp så sa Emily att hon visste vem det va jag skulle dyka med sen när jag hämtade Oskar på simskolan kom Heidi fram och fråga om vi skulle ut och dyka idag.


Har håltimma i 3½h nu så jag ska duscha och greja och sen ta ut Jordan på en promenad.

Ikväll blir det bio med Mady. Inte bridesmaids dock för jag prata med Maura om den och den va tydligen inte så passande för barn. Så jag och Mady ser nått annat sen ser jag, Maura och 2 andra tjejer bridesmaids på tisdag.

Har fått önskemål om att blogga lite oftare så jag ska försöka. Men kan inte lova nått :P

Beer-tour

Klockan är strax innan 07.00. Har vridit och vänt mig hela natten. Antar att jag vart rädd att försova mig efter jag va ute igår och ska upp med barnen 07.30. Alltså jag va hemma typ vid 00.00 (vet att Mickis skulle kunna kommentera utgången :P).

Anyways, hur rolig kväll som helst. Hade messat med Maura som hade sagt att det va casual slothing som gällde. Jag körde på en skjorta med bälte, jeans och mina nya skor. Kändes lite underklätt men jag tänkte; Aja, kan skylla på att jag är svensk i värsta fall. Sen började vankandet. Jag va så överexalterad över att äntliglen få gå ut här i USA. Sen kom Maura, hon hade en fleace tröja, jeans och flipflop och började skratta när jag sa att jag trodde jag skulle vara underklädd. Sen körde vi iväg i hennes bil (en lexus, som är skiiiiitfiiiin). Maura gick igenom vilka som skulle vara där och ungefär så här lät det "Scott och Heidi, de gifter sig i augusti, Pete och Holly, de gifter sig i september..." (de hette inte dessa namn men ni förstår principen) och så fortsatte det. Majoriteten av de som va där skulle gifta sig. När jag berätta att vi oftast inte gifter oss i Sverige blev de jätte chockade.

Men iaf, vi va typ 10 pers som träffades, alla som jag pratade med va jättetrevliga och roliga. När de fick reda på att jag skulle va här i ett år så anmäldes jag till beer-tourn. På stället vi va så fanns det något som kallas beer-tour, de har 100-nånting sorters öl och beer-touren går ut på att dricka alla. Så jag har fyra olika på mitt kort nu (ser ut som ett bankkort) och när du når vissa milstolpar får du priser.

Eftersom alla skulle jobba så drog vi därifrån runt 23.00. Jag, Maura, hennes kille Andy och en kille som hette Justin drog hem till Maura och efterfestade i typ en timma. Där kom vi fram till att det va ganska kul att jag som svensk hade vart i New York men inte de som va amerikanare haha.

Önskar att jag tagit bilder men det kommer defenitivt fler kvällar. Haha igår så hörde jag Maura säga definitely ett par gånger och sen va det kört. Det blev mitt favorit ord för kvällen. Allt va definitely! Men jag fick jätte mycket komplimanger för min engelska så det va inte det enda ordet jag gick runt och sa :P

Scuba och college

Effektiva dagen det här! Va nere till dykcentret och bokade in mig på advanced open water diver kursen i augusti, för den som är i juli missar jag eftersom vi är på semester då. Pratade med dom om rescue diver kursen dessutom. Kan tydligen ta den direkt efter advanced och den startar helgen efter så jag ska prata med Emily och Ben om den och se så att det inte krockar med något annat. Väldigt härliga typer som va där. Träffade en man som håller på att samla på sig 60 dyk för han ska börja divemaster kursen. Så han skulle maila mig när han och de andra drog ut så jag kunde hänga på :)



Va iväg till Scotts community college och pratade med dem om olika kurser. Måste tydligen ta ett engelska test så de ser att jag fattar vad de säger och själv kan göra mig förstådd. Tog med katalog för att se vilka kurser de har men ser ut som att jag kommer läsa spanska till hösten!

Ska snart styra upp mig för Maura kommer och hämtar upp mig så ska vi ner till en restaurang som heter old chicago där vi ska möta några andra och titta på baseball och dricka öl. Hur integrerad börjar inte jag bli liksom?!


Jag lever!

Fy tusan vilken storm! Alltså i Sverige så ser man en och annan blixt här och där men här va det disco-belysning utanför. Det blinkade konstant, mullrade, blåste, haglade och regnade. Träd blåste omkull, vinden hade tagit parasollet på verandan och en stol hade blåst iväg. Ett jävla drag med andra ord! Men ingen tornado blev det. Sirenerna från stormlarmet va riktigt höga däremot. Jag spelade in bara för att ni skulle få höra sirenerna.
http://youtu.be/G78uQ_NSB6Y
Visst låter det lite som i filmen världarnas krig!

Nu ska jag ta och köra ner till dykcentret och boka upp mig på en kurs!

Tornadovarning

Första dagen själv med barnen gick jättebra. Utöver all förväntan. Liv har en sleeåover hos mormor. Hon hämtade henne 17.00 så sen dess har det bara vart jag, Gunnar, Oskar och Mady. Oskar och Mady har i stort sett bara vart till hjälp. De har knappt vart jobb överhuvudtaget. Gunnar har sovit ganska mycket men han har vart lite grinig när jag försökt fått han att sova. Men allt gick bra iaf. Vi va iväg till parken en sväng och de stora barnen har lekt med sprinklen.

Nu sitter jag på golvet i tv-rummet och bloggar medan Jordan ligger brevid mig och sussar gott. Vi håller ett öga på tvn för det är storm- och tornadovarningar här omkring. Det är lite sjukt för det har vart hur lugnt som helst ute fram till för ungefär 15 minuter sen. Förstår ordspåket "lugnet före stormen" nu.

Har markerat ut där jag bor. De markerade områdena är stormen och de röda områderna är där det är risk att en tornado bildas. Stormen rör sig åt vårt håll och är just nu typ 20 minuter härifrån. Lite spännande är det allt måste jag erkänna.


Alltså det är typ naturkatastrofer om man kan kalla de det i hela USA. Dammar längs mississippi håller på att gå sönder, stora bränder i Arizona, översvämningar i Michigan, stormar i Iowa och Illinois samt värmerekord över större delar av USA. Det är så varmt att skolor har stängt igen, folk har dött och de har speciella nedkylnings center för de som inte har ac.



Shoppingrunda i Iowa

Va iväg och shoppade idag för första gången. Utbudet är typ som hemma i Örebro. Inte jättestort men det finns grejer. Allt är däremot mycket billigare och servicen är helt otrolig. Lyckades hitta ett par skor för bara 26 dollar, guess shorts för 14 dollar, ett par till shorts, 2 toppar och foundation. Nöjd med allt förutom GAP, största besvikelsen.



Blev inte jättemycket men jag ska till Iowa city på söndag och träffa den andra svenskan i staten och shoppa och 24-26 ska jag och familjen till Chicago och då kan jag tänka mig att det verkligen blir shopping på hög nivå. Så jag tänkte att det är bra att spara lite pengar tills dess också :)

Hahah när jag va klar med shoppingturen så skulle jag tillbaka till bilen och köra hem. Kom dock inte ihåg vart jag ställt bilen så jag gick runt på parkeringen och letade i typ 20 minuter.



Best job EVER!

Jag vill aldrig åka härifrån! Fy tusan va roligt vi har det! Har suttit och tagit ett par glas vin och ätit mac-and-cheese med Emily och Mara. Mady va också med hela tiden men det blev inget vin för henne. Liv hade lagt sig och Gunnar fick vi i säng efter ett tag han med. Mara visade mig en del knep så tills på onsdag, när det är första gången jag ska ha alla fyra själv, borde jag va proffs!

Mara är familjens barnvakt sen tidigare och de bjöd över henne för att jag skulle få träffa lite folk i min ålder. Mara är 21 år och jättetrevlig. Hon verkar dessutom va superrolig och helgalen så jag anar ett par galnakvällar med henne i framtiden. Vi ska ut torsdag eller söndag när jag är ledig. Mady och jag ska se bridesmaids fredag eller lördag. Tror jag det blir. Iaf någon gång i slutet av veckan för då ska det regna. Imorgon ska det tydligen bli typ 35 grader så det blir poolen större delar av dagen.

Jag, Emily och Ben pratade lite om biggest loser och när jag sa att jag skulle vilja gå ner 10 pounds så började Ben asgarva och sa "ska du gå ner 10 pounds när du bor med oss?" Så berättade han att han i vanliga fall gillade att träna när han tittade på the biggest loser men när han va hemma så gillade de att äta skrämtmat samtidigt som de kollade på det. Då tänkte jag säga "Jag med!" och sen berätta om att jag gillade att äta chips samtidigt. Sen kom jag på att det va vardagsmat för dem... Berättade dock va jag tänkt för Ben som sa till Emily att jag drev med deras chipsätande haha.

Idag va första gången jag förstog va det mena när det prata om Liv som sjövild. Hon fick ett par utbrott och det gick knappt att få kontakt med henne och hon bara skrek. Fick dock lära mig att ignorera henne tills hon lugnat sig.

Min regskylt!


Och vårt hus, för er som inte sett det


Kram kram

Right on red

Har ett par lediga timmar nu och jag har fått höra att folk vill att jag uppdaterar mer så här kommer lite uppdateringar.

Jag har kör ganska mycket idag. Det är lite annorlunda från att köra i Sverige. Du får till exempel köra mot rött om du ska till höger och det inte kommer några bilar. Det kallas right on red. Tar sin lilla tid att vänja sen men en väldigt bra lag om jag får säga det. Sen är det det där med stop-skyltar. Man ska egentligen stanna men ingen gör det så länge det inte kommer någon annan bil. Det är mer som en lämnaföreträdesskylt. Ganska skönt det med :)

Va iväg till target, det är som wallmart, och handlade lite grejer. Jag valde ut lite flingor som jag ville ha och så. Sen va vi iväg till navy blue en storaffär som har allt i klädes- och skorvägar. Köpte ett par flip-flops så jag slipper springa runt i strumpor och converse. Haha Ben har problem med folk som har strumpor när det är varmt ute.

Nu ska jag ta en dusch och fixa iordning mig innan de stora barnen ska på camp. Det är typ fritids i skolan fast det går bara om de vill gå. Hör också att Liv har kommit hem med mormor så jag ska snabba på så jag hinner träffa Pam.

Matte: Regskylten kommer upp i nästa inlägg.

Kulturkrock #1

Jag har träffat världens största Sverige fanatiker! Vi va idag hemma hos Emilys mamma aka Pam aka mormor på middag idag. De va jätte trevligt och supermysigt. Deras hus ligger precis brevid mississippi-floden och de har en egen strand. Den va däremot översvämmad nu men iaf! Hur som helst Pams mormor och morfar va ju svenskar och imigrerade till USA och Pam är väldigt stolt över sitt svenska ursprung så hon har typ 50 dalahästar, välkomstskyltar och massvis med andra svenska prylar. Till och med en Sverige karta som hon tog fram för att jag skulle kunna peka ut vart Örebro låg. Helt fantastiska människor både hon och papa Don.

Annars har vi idag styrt telefon till mig. Min gick inte låsa upp så jag fick en iphone 3 istället. Så nu kör jag med fyran som en ipod och trean som en telefon.

Vi har också vart på Oskars fotbollsmatch. Det gick väl inte jättebra för hans lag. De blev som Oskar sa creamed.

Dagens kulturkrock är chips. Chips är som pommes här. Man äter det vid sidan om hamburgare, mackor, you name it. Så idag blev det chips både till lunch och middag. Jag tackade dock nej till middagschipsen. Försöker passa mig lite så jag inte kommer hem och väger 20 kg mer. En annan kulturkrock va att vi alla drack 2-3 glas vin till maten och sen körde hem. Pam sa att man kan dricka 2 glas eller mer men om man dricker mer så är det bara att vägra blåsa om polisen stoppar en haha. Härlig dam det där!

Nu måste jag sova! Ska upp 07.00 för 07.45 ska vi åka med Mady till simskolan.


Home, sweet home

Da va jag antligen framme i Bettendorf, Iowa. Det har vart en handelserik dag som borjade pa skolan klockan 07.00 (skulle egentligen ga upp 06.00, men vem ar overraskad?) och grejade med det sista innan vi skulle motas i aulan 08.00. Dar fick vi info om hur vi checkade ut och grejade med det sista innan de slangde pa oss pa bussarna 09.00.

Darefter var jag pa resande fot i 6 timmar innan jag nadde fram till Bettendorf. Mitt flyg var tidigt sa jag kom dit fore familjen, vilket inte va sa kul for dem, da de forberatt en overraskning med skyltar och ballonger. Vi tog sen en liten rundtur inne i staden och jag fick se standard stallena de brukar hanga pa, som supermarketen och var de handlar glass osv. Sen akte vi hem och jag fick se mitt rum och min bil. Haha, imorgon ska jag lagga upp en bild pa min regskylt. Den ager! Mitt rum ar jattefint, verkligen. Det kanns jatte hemtrevligt och mysigt och mitt badrum ar gudomligt.


Mitt rum och skyltarna som barnen kom springandes med pa flygplatsen. Det hangde ocksa ballonger ovanfor sangen men dom va lite for lockande for somliga.

Mitt badrum, duschen syns inte men den ar lika fin den!

Sen tog vi en ol och kopplade av lite innan vi, ungefar 2 timmar efter att jag kom, akte pa min forsta amerikanska bbq-fest. Dar fick jag traffa lite vanner till familjen och sa lekte jag en hel del med barnen. Jag har typ gatt och kara ner mig i Liv. Jadrar vilken sot unge! Fast jag lar andra uppfattning om ett par dagar enligt Emily och Ben. Hon har inte det basta ryktet, haha. Mady och Oskar ar jatte roliga. Vi va ute och spelade fotboll och basket i tradgarden och jag och Mady pratade ganska mycket musik. Vi har samma musiksmak sa vi delade lite latar.

Imorgon ska vi ivag till barnens mormor, som verkar vara valdigt farsinerad i att jag ar svensk. Jag tycker det ar kul for hon skulle visa mig hennes svenska samling imorgon haha. Sa nu ska jag sova lite och vakna upp till amerikanska pannkakor med sirap (jag fick valja frukost) :)

Natti natti

I love New York!

Det ar ett faktum! Vilken stad! Jag kan efter en dag saga att jag alskar den av storre delar av mitt hjarta.

Vi borjade dagen med lite lektioner. Av nagon anledning sa blir det alltid jag som far redovisa infor alla nar vi gor gruppgrejer. Men det gor inget. Jag har inget emot att tala infor folk utan kan till och med tycka att det ar kul.


Vantar pa att fa redovisa min grupps arbete/svar

Sen sa begav vi oss till The city! Jag kommer lagga upp massa bilder sen pa facebook men det far bli imorgon eller i overmorgon nar jag har kommit till vardfamiljen for det gar hyfsat langsamt att lagga upp de har.

Vi borjade turen med att en tripp i stan. Vi hade en guide som hette Sheila och hade den porrigaste rosten jag nagonsin hort. Den va sa grym att jag va tvungen att spela in nar hon pratade. Om hon inte orkar flanga omkring pa manhattan kan hon alltid satta sig i telefonen och prata med snuskgubbar for det skulle hon och hennes rost tjana multum pa. Vi sag alla se vardigheter som empire state building, rockefeller center, madison square garden, central park, SoHo osv. Vi tog sen farjan till staten island och kikade pa frihetsgudinnan. Efter det drog vi upp till toppen av rockefeller center och sag hela NYC fran ovan. Vilken stad alltsa! Jag ar kar!

Vi hade lite egen tid sen sa jag, Emma och Rebecka knallade runt i staden men hangde mest kring time square. Vi shoppade lite men inte allt for mycket eftersom jag redan har overvikt pa vaskan som det ar. Blev nagra I love NY trojor (ganska givet), nya solglasogon och en klanning som jag nog ska ha imorgon nar jag traffar vardfamiljen for forsta gangen. Maste saga att allt va sjukt billigt. Kopte 5 I love NY-trojor for 10,99 dollar (sag dock sen ett stalle som salde 9 for 10 dollar), solglasogonen kostade 8 dollar och klanningen 21 dollar.  

Vi motte sedan upp resten av vid empire state buildning och sen va det dags att aka tillbaka till long island och skolan.

Nu maste jag satta igang att packa for imorgon aker min buss till flygplatsen 09.00 och allt maste va klart ikvall for vi kommer inte ha nagon tid imorgon. Sen 12.35 bar det av mot Iowa! Sa imorgon rapporterar jag darifran!

Kul att se att sa manga ar intresserade av vad som forsigar nu, statistiken har tredubblats sen jag akte :)


Supersize

Nu borjar man komma in i engelskan ganska bra. Jag pratade till och med engelska med en svensk tjej utan att inse det.

Idag holl vi pa med grupparbeten under lektionerna. Vi fortsatte med varan midsommarkrans och den blev awesome! Lararen tyckte dock att den va lite liten for att vara gjord av tre pers men men det dar pillgorat sa kunde man inte vart farre.

Var ivag till ett narliggande supermarket idag. Man marker verkligen att man ar i USA i sanna affarer. Alla fordommar om deras mat ar sann. Allt i affaren ar supersize. Till och med loken! Och ni skulle sett muffinsen dessutom.

Imorgon blir det New York City! Har sett att man kan lagga upp bilder fran de har datorerna sa jag ska grejat imorgon, jag lovar!


Au pair skolan, take two!

Dag 2 ar snart gjord. Idag har vi haft lektioner och forelasningar i 12 timmar inklusive raster. Sa man ar lite trott i huvudet nu.

Var ivag och skulle boka trippen till New York City pa fredag men min underbara vardfamilj hade redan betalt den at mig, samt top of the rock biljetten och skickat en presentkorg med en hoodie, keps, vattenflaska, godis, kakor och presentkort pa starbucks och en restaurang. De borjar verkligen skamma bort mig!

Jag borjar bli lite nojig over att lagga pa mig i vikt for nu forstar jag verkligen varfor amerikaner ar sa stora som de ar, for fy fasiken vilken god och fettigmat de serverar och efterratt till frukost, luch och middag. Det kanns som att jag dott och hamnat i himlen, om magen skulle ha hangt med battre i svangarna dvs.

Vi har nyss haft en polisman har som har pratat om alla risker och faror som lurar. Han va riktigt rolig och flummig, en riktig komiker. Jag gillar verkligen amerikanare.

Hm, annars sa har dagen bestatt av klippa och klistra pa en midsommarkrans (resultatet ar inte helt klart men jag vet inte om det ser sa lovande ut, om jag ska vara arlig) och sa har vi sjongt sma grodorna framfor resten av skolan.

Orkar inte lagga upp bilder idag heller men jag lovar, de ar pa g!


Dagen som jag langtat efter sa

Nu ar vi antligen framme pa au pair skolan. Klockan ar 09.53 pm dvs 03.53 hos er. Det ar inte konstigt att man borjar bli trott. Det har vart sa mycket under dagen sa jag kan inte blogga om allt men jag drar igenom det viktigaste/roligaste innan sangen kallar.

Flyget gick jatte bra. Traffade tva stortskona tjejer som heter Rebecka och Emma som blev mina resekamrater och skolkamrater for den delen. Servicen pa planet va grym. De lastade fram mat, pa dryck, pa dryck, pa mat osv hela resan och man behovde inte betala nagot.

Vi landade i New York runt 13.00 amerikansk tid och blev uppmotta av Billy, busschaufforen aka varldens mest harliga busschauffor. Fast inte nar han borjade mobba mig for att han horde att jag skulle till Iowa. Han tog iaf vara vaskor och sa skulle vi mota upp ett gang andra tjejer ocksa. Deras plan va daremot sena sa han skulle bjuda oss pa starbucks. Vi ar ju dock svenskar, och inte vana vid att man beter sig pa detta satt sa vi gick och kopte var egna frapuccinosar. Om nagon laser det har som traffar Alex, halsa att dubble chocolate chip frappisen va godare an jag kunde forutstallt mig.

Efter tre timmar va vi pa vag bort fran flygplatsen. Da va vi allt som allt tio tjejer fran Sverige, Tyskland, Osterrike, Polen och Holland, plus Billy. Vi akte fran Newark i New Jersy vidare till Manhattan och det slutgiltiga malet va Long Island. Denna fard tog daremot nastan tre timmar pa vagar som kandes som att det istallet skulle vart terrang, sjuktdaliga vagar har de har. Dodens dod kandes det som da. Men Billy stannade efter halva vagen och kopte pizza till oss.

Val framme pa skolan blev vi tilldelade rum. Jag delar rum med en tyska som ska till Ohio. Det ar inte sa manga som ska dit vi ska sa aven fast vi inte ens ska till samma delstat sa kommer vi bo narmare varandra an nagon av de andra tjejerna.

Ar nojd med min forsta dag har. Har hunnit dricka riktig frappachino, atit amerikansk pizza, redan vart i tva delstater, sett empire state building, frihetsgudinnan och brooklyn bridge, nu blir det sangen. Duschen har redan fatt sitt besok av mig, toaletterna ar nagot jag helst undviker (jag vet inte hur dessa tjejer lyckas men inte ens killtoan ar sa har illa hemma) och sangen ar baddad. Bara vissingarna som ska fa sitt ocksa.

Bilder och mer uppdateringar kommer imorgon. Tjingiling!

RSS 2.0