Yes, en dag mindre

Inte mycket att skriva om när man är ute i bushen...

Har sett sköldpaddor simmandes i sjön och mer spännande än så blir det tyvärr inte.

3 dagar kvar i denna kalla håla så jag tar en till grogg för att få tiden att gå... SKÅL!!!

Att leva enkelt är inte alltid roligt

Oftast inte faktiskt. Jag saknar Iowa och allt som kommer med det. Så små saker som teckning till telefonen. Här får jag gå 3 km för att få teckning. Jag gört också. Genom skogen som är full av älgflugor som bomarderar mig!

Rubriken till det tredje senaste inlägget stämmer väl inte jätte bra just nu. Nu skulle jag nog mer gå på FML!

Men det är inte bara åt helvete. Jag va ute och fiskade igår och fick två fiskar!

Internet är så jäkla segt här ute i vildmarken så det blir inga foton förrens jag kommit hem, bara så ni vet!

Livets Liv

Liv är det näst yngsta barnet jag tar hand om och man ska inte favorisera men jag kan inte hjälpa det.
Jag älskar henne!

Hon är snart 2 år och är så sinnessjukt rolig! Hon får mig alltid att skratta även om det oftast är omedvetet. Hon har fortfarande blöja men börjar bli redo att potttränas snart, vilket märks då hon börjat ta av sig blöjan hela tiden. Idag så smet hon ut på baksidan. Ställde sig med händerna på höfterna och suckade som om hon inte riktigt visste vad hon skulle göra med sin nyvunna frihet. Jag satt på altanen med Gunnar och övervakade henne när hon drog ner byxorna till knäna och va påväg mot blöjan, jag som börjar bli trött på att sätta på henne nya blöjor hela tiden, ger henne en blick och höjer pekfingret samtidigt som jag halv skriker "DON'T YOU DARE!!!!". Hon tittar på mig lite halv chockat, börjar sen skratta och springa därifrån. Med byxorna nere vid knäna.

Alltså ni skulle sätt hur det såg ut! Jag dör fortfarande av skratt bara jag tänker på bilden av henne. Som ni kanske förstår skrattade jag så pass mycket att Ben, pappan, fick rycka in och jaga ifatt henne.

Vad kan man säga?! Hon gillar friheten på mer än ett sätt!


Så här såg hon ut efter att vi målat. Det va som tur va färg som går bort med bara vatten.

Wild life

Packar för en vecka i Hayward, Wisconsin. Där ska vi bo i stuga och jag delar rum med Mady och Oskar. Toaletten är som ett omklädningsbås och de andra väggarna ska vara papperstunna, dvs no privacy at all. Telefonen kan man lika gärna lämna hemma för telefonteckning exicterar inte.


Nu är det upp till bevis som gäller!

Men jag ser faktiskt fram emot det för vi åker dit med större delen av Emilys familj och ett par vänner till dem. Har träffat alla och alla är jätte roliga. De har beskrivit det hela som en vecka med båttur, fiske, bräd- och kortspel, massa god mat och coctailhours ska tydligen börja tidigt, vilket jag tyckte va väldigt trevligt att höra :)

Jag kommer nog däremot söka lite egen tid på internetcafét i byn så jag bloggar därifrån.


I love my life

Alltså jag är så satans nöjd med min tillvaro. Jag kan nog säga med all säkerhet att jag kommer spendera de två åren jag får i detta land. Dock så siktar jag på Florida, havet och dykningen inför nästa år. Jag och Emily planerade mitt schema idag inför de tre kommande veckorna och jag är ledig tisdagar så imorgon ska jag ringa Dennis (fallskärms instruktören) och boka in mig på kurs!

Dreams come true my friends!

Mindre nöjd med att jag tappat bort min iphone 4 med alla bilder jag tagit det senaste året. Har som tur är överför många till datan men låååååångt ifrån alla...


Skydiving

Bilresan till flygplatsen innehöll ett paket twislers, hög musik och x antal felkörningar. Men jag hade räknat med felkörningar så jag såg till att åka 1½h innan jag skulle va där, vilket betydde att jag hade 50 minuter på mig att köra fel. Men så mycket behövdes inte för jag va där 20 minuter i förväg!

Jag träffade sen två andra som också skulle göra tandem hopp och ett par erfarna hoppare också. Jag va iaf den första av oss tandemhoppare som fick hoppa. Det gick fort att gå igenom all teori jag behövde veta och sen att få på selen också och rätt som det va satt jag i planet på väg upp till 10 000 feet. Det va här jag börjde bli nervös. De andra som va med i planet va dock väldigt roliga så jag blev inte allt för nervös.

När vi kommit till den höjden vi skulle frågade instruktören mig: are you ready to skydive? Mitt svar va självklart YEAH! Så dörren öppnades och här tänkte jag att jag förstår varför folk påstår att jag är galen. Och så hoppade vi!

Älskade de fria fallet! Det kändes inte som 30 sekunder utan tiden bara flög (haha) iväg. Men när vi öppnat fallskärmen och försökte oss ner så va vinden lite knepig och ville inte släppa ner oss. Så Dennis (instruktören) va tvungen att göra ett par kraftiga svängar och jag är inte bra med saker som åker runt runt. Lägg till lite nervositet sen innan, vad får vi? Jo, en spyende Martina såklart!

Men vi kom iaf ner tillslut och jag älskade hela upplevelsen förutom delen där jag förlorade alla mina nyätna twislers. Så jag har bestämt mig för att ta cert :) Älskade alla människor där också. De flesta av oss stannade kvar till 23.00, tog en öl, snackade skit, gick på styltor och bara hade allmänt kul.

Bilderna från själva hoppet och videon med kommer senare.


Sen senast

Eftersom jag suger på att blogga så kommer här en uppdatering av veckan som gått.


Fick den här bilden och ramen av Pam i tisdags tror jag det var. Det är från 4th of July!


Träffade Dale den engelska fotbollscoachen aka the penguin pickerupper. Yup, där hemma jobbade han på ett zoo nära en flygplats. När pingvinerna tittade på alla plan som åkte förbi ramlade de ofta bakåt och kunde sen inte komma upp. Hans jobb va att plocka upp dem, lyckades han lura i mig. Han hade ett jävla pokerface!


När jag först kom hit gillade jag inte twislers alls. Tyckte de bara smakade konserveringsmedel. Men man vänjer sig vid att allt smakar lite mer koncenrerat här så nu är jag besatt!


I fredags va jag över till Rock island och the district. Där mötte jag upp med Tommy och Graham. De är här och spelar fotboll. Tommy är från England och Graham är från Irland. Ett tag va vi ett gäng på en svensk (jag :P), en engelskman, en irländare, en mexikan och en amerikan. Jag skulle vilja säga att jag lyckats ganska bra med det kulturella utbytet!


Igår hade jag och familjen vattenkrig. Vi laddade upp med vattenballonger men det slutade med att vi tog flaskor och hällde över varandra och sen spårade det helt när Mady tog trädgårdsslangen.


Mady och Oskar hade ett Lemonade stand och tjänade 61 dollar! Som Mady sa they earned some big bucks!


Idag grillade vi kyckling i amerikansk anda. Man trär kyckling över en ölburk och sen låter den grillas så. Jag va dock för bakfull för att va med under hela grillningen så jag tog en 5 timmar power-nap istället så jag va fit for fight när jag och Maura drog iväg och såg Harry Potter i 3D på IMAX. Känns sorligt att det är slut nu...

Utöver detta så är det inget direkt spännande som hänt förutom att jag har bokat fallskärms hoppningen nu. Men av respekt för pappa och Mickis så får ni inte veta när förens jag gjort det :P

En dag på zoo

Ibland så tror jag att jag har världens bästa jobb. Idag va en sån dag, jag, Liv och Gunnar va iväg till Nabi Zoo.

Ibland tror jag också att jag aldrig kommer orka ett år och det är när Gunnar flippar. Idag skrek han i typ 1 timma när vi va iväg. Men så fort han blir tyst igen så älskar jag mitt jobb. Haha att få honom att somna när han är sån där får en att bli toknöjd med sig själv och det känns som att man verkligen åstadkommit något!

Men här är iaf några bilder från dagen


Livie Lou tyckte elefanterna va de läskigaste på hela zoot. Kan va för att de va de första djuren vi såg och att hon sedan vande sig vid alla djur. Eller så skulle jag chansa på att det var för att de är så stora :P


Fåglarna hade hon inga problem med så vi köpte lite fågelmat i automaten för 25 cent och sen matade den svarta svanen på bilden.


Haha vi köpte mat till getterna med men det här va typ det närmsta hon vågade gå så istället gav hon mig maten så fick jag mata dem.


Älskar den här bilden. Hon ser så chill ut!


Att göra USA under ett år

Har planerat ut vilka resor och när jag vill göra dem nu! Så så här ser min planering ut:

Wisconsin m familjen, Juli
Seattle och Vancover, inte helt bestämt. Kanske september
Boston, Niagra fallen, New York och DC, Oktober
Colorado m familjen, Januari
San Fransisco, L.A, San Diego, Las Vegas och Grand Canyon, Februari
Marcco island, Florida m familjen, Mars
New Orleans, Mardi gras
Florida, Juni

Vill ni med på någon så hör bara av er :)

Gotta love starbucks

Okej, jag har råkat göra så att familjen fått sitt internet avstängt genom att ladda ner filmer. Blev ett litet missförstånd mellan oss där. Jag frågade om det gick bra att jag laddade ner, de trodde dock jag menade lagligt och sa att det va ok. Nu har disney anmält oss för att stulit deras copy-rights. Men allt löser sig så länge jag inte laddar ner igen och internet ska vara igång om någon dag igen.


Så tills dess hänger jag på starbucks! Fri wi-fi och underbara frappuccinos!


N'awlins ya'll

måste va en av världens underbaraste städer. Atmösfären går inte beskriva och lokalbefolkningen samt alla turister är hur roliga som helst. New Orleans har alla typer av människor och de flesta brinner för musik. Om ni åker till USA är New Orleans ett måste! Det är verkligen en helt unik plats.


Första dagen så gjorde vi all sightseeing i french quarter. Vi kikade på katedralen, frenchmarket, vi va på café du monde, såg katrina museumet och bara sög in stadens atmosfär.


Kvällen kom och vi begav oss mot Bourbon st. Det är typ som the red light district. De har massa vanliga barer och klubbar på en sidan av gatan och alla stripklubbar på andra. De va slappa med att ta leg så Elin som bara är 20 år kom också in överallt och fick dricka.


I NO så finns alla typer av människor och alla pratar med alla, eller enligt Elin så pratar alla med mig och jag med alla haha.


Efter 3 timmars sömn så drog vi sen på en guidad tur med airboats (som dom har i CSI Miami!!) ut i träskmarkena och titta på alligatorer, sköldpaddor, fåglar och den fina naturen.


Andra kvällen gick vi till frenchman st. Där är mer chill och lokal befolkningen tipsade om det. Hade fått i mig x antal drinkar och gick förbi en tatueringstudio. Fick en snilleblixt att det vore kul med en spontan tatuering i New Orleans. Gick därifrån med denna, men även efter att alkoholen slutat verka så älskar jag den!

Vill verkligen tillbaka till NO så jag ska försöka ta mig dit till Mardi gras!

Trött

på att blogga just nu. Lovar att jag är igång igen efter New Orleans.

Pre-4th of July

Idag va vi hos Pam, Emilys mamma, och firade independece day med mer eller mindre hela Emilys släkt. Det va ett knutkalas så alla hade med sig något. Jag hade gjort köttbullar och fick massa komplimanger för dem. Bl.a. "bästa köttbullarna jag någonsin ätit", "jag älskar hur de smälter i munnen" och "vilka goda köttbullar, vem har gjort dom?" "Martina" "(tummen upp mot mig)". Skulle vilja säga att de va en succé ;)


4th of July in the Quad cities

Träffade Anika, Emilys kusin, som bor i Iowa City så nu väntar vi på att hon ska fylla 21 sen ska hon visa mig hur man festar i USA och jag ska visa henne hur man festar i svenskklass!


Cykeltur

Tog en cykeltur idag ner till the east village, där alla barer ligger, så jag hittar dit när jag väl behöver. Åkte sen hem igen på cykelnbanan vid floden. Såg pelikaner! Flera stycken. I djur vägar har jag också sett chipmunks och eldfrugor, utav de vi inte har hemma.



Nu håller jag på och jobbar och snart ska Maura komma och hämta mig för vi ska ha lite 4th july prepartying :)

Hello my name is Inga from Sweden

Tänkte uppdatera igår kväll med drog iväg på karaoke och va inte i bloggnings-skick när jag kom hem. Men kul hade vi vill jag lova! Har spelat in när jag och Emma rockar loss till Fallow me så den filmer landar snart på fejjan. Träffade massa roliga människor och jag och Emma lekte Hello my name is Inga from Sweden med en haha.


Hängde vid poolen både igår och idag. Det är svinvarmt här. Sen har jag gymmat och provat på Zumba. Usla instruktörer som antar att alla kan alla steg. Jag och hela bakre raden va helt lost. Så Emma, som är Zumba instruktör där hemma, ska få i uppgift att lära mig alla grundsteg innan jag går igen.

RSS 2.0