Fortfarande valborg på landet och kallt är...

img_0472 (MMS)

Fortfarande valborg på landet och kallt är det. Tur att vi ska på utekalas sen...


Valborg på landet med Emma (dåren på bilden).

img_0466 (MMS)

Valborg på landet med Emma (dåren på bilden).


Japp, så här spenderar jag min fredagskväl...

img_0462 (MMS)

Japp, så här spenderar jag min fredagskväll. Lindad fot med ärtor och supernatural. Love it!


Amerikanska ambassaden, check!

05.00 började min dag. Tåget gick 05.53 upp till Stockholm. Där skulle jag besöka den amerikanska ambassaden.

Tåget tog 2 timmar. Var tänkt att jag skulle plugga dykteori men jag var för trött, så jag halvsov hela resan istället.

Hade fått en vägbeskrivning som var kanon utav Tobbe så jag hittade till ambassaden smärtfritt. Hade däremot med mig för lite frimärken så jag fick ta en vända till seven eleven innan dom släpte in mig. Inne på ambassaden fick jag vänta i 2 jävla timmar på min tur. Sen tog intervjun 2 minuter, där dom först tog mina finger avtryck och sen ställde frågorna; vad ska du göra i USA, vad heter din värdfamilj, hur många barn är det och hur gamla är barnen? Sen va det klart! Får mitt visum om typ en vecka.

Så efter 2 timmar fick jag äntligen lämna detta ställe!


Då va klockan strax efter 11 och det tidigaste tåget till Örebro gick 13.07. Alltså 2 timmar ytterliggare väntan på en tågresa som skulle ta, guess what... 2 timmar! Har ni sett filmen med Jim Carey där han ser nr 23 överallt? Känns som att jag har sett 2:or överallt idag! 2 är numera ett hatnummer!

Hur som helst gick standpromenaden iaf och det va gansa fint väder. När jag gick där och tittade ut mot Östersjön och sen hade Stockholm på andra sidan bestämde jag mig för att här ska jag fasen bo en dag. Fy tusan va den staden är fin!

Titta själva!


Jag gick alltså 05.30 hemifrån och var inte tillbaka förens 15.20. Var med andra ord borta i nästan 10 timmar för en intervju som varade i 2 minuter...

Lite lunch i väntan på tåget tillbaka :)

img_0454 (MMS)

Lite lunch i väntan på tåget tillbaka :)


Frukost och underhållning på tåget mot huv...

img_0449 (MMS)

Frukost och underhållning på tåget mot huvudstaden. Nu ska visum införskaffas!


Helgen i bilder och ord

Helgen har vart legen... wait for it... dary!

Finn fem fel..


Som ni kanske förstår har vi haft värmebölja som resten av landet. Folk har åkt skidor utan tröja och såg till och med några som åkte i bikini! Jag själv körde på linne, det fick duga.


Grillmaster 2011! Mickis och co hade köpt en grill för 2000kr dagen innan men men engångsgrillar är ju aldrig fel.


Matte och Alva har myspys.


Vaknade igår av att påskharen hade varit här. Jag måste vart snäll för jag fick armband, trosor och godis. Matte fick detta...

så han hade väl också vart snäll...

Hamna på efterfest i tandådalen igår. Älskar att jag tänkte GÅ hem i dom här stövlarna. Kan lägga till att det va två mil! Hann dock bara 7 km innan en taxi plocka upp mig.


Sälen äger!


På afterski i Sälen i 20 graders värme! Li...

img_0393 (MMS)

På afterski i Sälen i 20 graders värme! Livet!


Teorikurs 1

Dykarkursen startade idag och jag briljerade, as usual! Blev till och med kallad mönsterelev!

Jag älskar att va bäst och jag är så bra påt!

Imorgon blir det bassängdyk i g-vik. Tänkte satsa på samma stuk då.

Don't let the cover fool you

Jag är en hundmänniska men jag gillar katter också. Men innan jag skaffade hund så älskade jag verkligen katter. Kom dock till insikt att hundar är så jävla mycket bättre, när Kila blev en del av mitt liv. Dom är roligare, dom är mysigare, dom är smartare, dom är lättare att disciplinera,  dom är helt enkelt fantastiska.

Alla har inte insett detta än. Therese är en av dom. Hon har en katt. En ond katt. En katt som är omöjlig att tycka om, om man bor med den.  Hon tigger, hon kan försöka ta mat av en, hon tar saker som ligger på golvet och gömmer det för en, hon river ner ALLT som inte ligger på golvet, hon klöser en på fötterna och blockerar tvn.

Allt det där har jag kunnat tagit men vet ni vad hon gjorde inatt?!

Hon kissade på mig när jag låg och sov!!!

Nu avskyr jag kattfan! Hon är ondskan personifierad!




Allt sker av en anledning och även om det ...

img_0372 (MMS)

Allt sker av en anledning och även om det kanske inte verkar som det nu så gör vi det här för att bli snyggare...


Idag har det varit en sakna hund (Kila) da...

img_0090 (MMS)

Idag har det varit en sakna hund (Kila) dag. Vill att nästa hund jag skaffar ska vara exakt likadan. Världens underbaraste tjej!


Operation nässpray

Va iväg till vårdcentralen idag för att spola örat. Hade däremot ingen vaxpropp utan anledningen till att jag inte kan tryckutjämna på det vänstra örat är för att min trumhinna buktar tydligen innåt.

Läkaren blev lite fundersam över vad hon skulle göra. Slutade med att jag fick en nässpray med kortison som jag ska använda 1 gång om dagen. Om den inte skulle hjälpa så skulle jag få remiss till sjukhuset och förmodligen få operera örat. Om jag ska vara ärlig, har jag inte allt för höga förhoppningar på nässprayen eftersom hon verkade så osäker.




No one messes with Martina!

Therese och jag vill gärna ha musik på när vi sover. Idag lyssnar vi på hennes låter som bla består av julmusik och Cassie Davis - No more aka. dåliga låten (som börjat växt på mig). Men jag hatar verkligen hennes röst och tänkte att jag sjönger själv istället. Therese kläcker då ur sig att jag sjönger ännu sämre!

Då åkte hon ur sängen! Sen fick hon stanna på golvet tills hon bad om ursäkt! Så hon bad om ursäkt och jag lät henne då lägga sig i sängen igen.

Sen kläcker hon ur sig "Jävla ADHD-barn!"
Jag svarar med ett laddat "VA?!"
Therese, lite panikartat "Knuffa in ur mig ur sängen igen!!!"

Sånt sysslar vi med strax efter 03.00 en onsdags natt.


Planer planer planer

Så här ser min kalender ut just nu:

16/4  Jag och Emma ska vara Örebroguider till hennes kompis
18/4  Dykarkursen startar med teori
19/4  Bassängdyk
21/4-25/4  Sälen
27/4  Amerikanska ambassaden i Stockholm
27/4  Teorilektion i dykning
28/4  Bassängdyk
30/4  Valborgsfirande i Dalkarsberg(?) med Emma
2/5  Teorilekktion i dykning
3/5  Bassängdyk
7/5  Utedyk
8/5  Utedyk
21/5-22/5  Advanced operwater diver course
27/5  Sista dagen på bagarn
29/5-30/5  Massa avked i form av fika, festande och middagar
31/5  New York
4/6  Iowa

Memorial day

Jag har varit lite osäker på mitt avresedatum. Det har stått att jag ska åka den 31 maj på min profil men det är en tisdag och personalen på Cultural care har sagt att man alltid åker måndagar. Så att man är på au pair skolan tills på fredagen och sen anläder till sina värdfamiljer.

Men det visade sig att just mitt avresedatum är uppskjutet till tisdagen och man anländer till värdfamiljerna på lördagen, på grund av att det är memorial day på måndagen. Under memorial day står tydligen flygen stilla i USA.




Hejdå hotellet

Sitter här mitt i natten och lyssnar på en snarkande Therese. Jag skulle egentligen behöva plugga dykteori men eftersom vi bor på 28 kvm tillsammans så måste man respektera när den andre vill/behöver sova. Tänkte därför sova hemma hos Lina de kommande dagarna. Hon är i London och i fyra dagar och jag är kattvakt åt hennes två tjejer. Så då tänkte jag att jag lika gärna kunde sova där så jag får massa pluggande gjort medan kissekattarna får sällis.

Igår natt gjorde jag min sista natt på hotellet, för den här gången (tänkte komma krypandes tillbaka efter min tid i USA). Det kändes inte sorligt alls. Det är bara så otroligt skönt att veta att jag är ledig varje helg nu tills jag åker! Sen tänkte jag titta in och säga hejdå till alla när avresedagen börjar närma sig.


Grattis lilla mamma

Kom nyss från mammas sommarstuga, där jag och Therese har varit för att uppvakta mamma på hennes stora dag :) Hela 55 år fyller hon, gammeltanten.

Hon va lite orolig att alla hade glömt bort henne men inte då. Köpte en jättefin blomma och en lite roligt kort.




Style is everything

Okej, då har jag börjat att jobba med den nya designen. Kan inget av detta sen tidigare, så det tar lite tid. Nu tar jag en paus och fortsätter imorgon. Vill att hela sidan ska ha vit bakgrund, texten ska vara svart och sen vill jag bara ha ram runt info rutan till vänster. Kanske ha en annan teckenstil på inläggsrubrikerna också. Det får bli imorgon iaf!

Sov gott alla :)


Skype och care package

I helgen ska jag och min värdfamilj skypa för fösta gången. Ser verkligen fram emot det men det är fortfarande lite pirrigt när man pratar med dom.

Appropå värdfamiljen! Vet ni hur söta dom är? Fick mail igår om att dom ville ha min adress för att kunna skicka ett care package! Va tvungen att google det för att se vad det var. Om ni som jag inte vet/visste vad det va är det ett litet paket med godis, som även kan innehålla en och annan nallebjörn. Det tyckte jag va jätte gulligt av dom :) Deras gester får en att känna sig så välkommen!

Själv postade jag vykort till dom i förrgår. Tänkte att det är lite kul för barnen. Så alla barn fick ett varsitt förutom den yngsta som bara är 5 veckor. Han är nog lite för liten för att uppskatta det hela, så han fick dela med mamma och pappa.

Jag har börjat följt lite bloggar om au pairer i USA. Den här låg först på bloggtoppen och har läst igenom lite och den verkar kanon än så länge!

http://g0lly.blogspot.com/

Nu tänkte jag ta mig i kragen och styra upp designen på min blogg. Den ser ju inte jätte rolig ut men jag har verkligen inte orkat eller haft tid. Idag har jag dock power-napat i fyra timmar vilket gör detta till en tokbra aktivitet under fredagnatten :)


Kärt barn har många namn

Jag är van att bli kallad störd, galen, tokig och liknande. Det är liksom vardagsmat för mig. Idag fick jag dock höra något jag aldrig hört förut. Eller rättare sagt blev tillfrågad.

Jag har inatt sovit 3 timmar och igår 5 timmar. Jag har därför vart mer "störd" och flamsig än vanligt idag. Den som fick stå ut med detta va Alex. Han tycker iofs att jag är väldigt rolig och han har dessutom väldigt roligt åt mig.

Vi stod brevid varandra och packade påsar med korvbröd i kartonger (väldigt kul och givande arbetsuppgift) när jag får ett av mina kända infall och sätter en kartong över huvudet. Men genom hålen i sidorna, som fungerar som handtag, smygtittar jag på honom medan han står och pratar med Fredrik. Sen titt tutar jag på honom. Han vänder sig om och ser en kartong med kropp. Börjar självklart skratta och sen frågar han "vilken bokstav är du?.

Med detta undrade han om jag va ADD, ADHD, CP eller liknande.

Jag skulle nog säga att jag är lite av allt. Martina A-Ö Wicander.


Jag och Elinor leker siamesiska tvillingar på jobbet. Ännu en briljant idé av mig.


Varför vill ingen bli min vän :(

Om jag hade varit mobbad i skolan så hade jag haft flashbacks nu. Jag hade nyss au pair-möte online med massa andra au pairer. Alla andra au pairer skulle till Massachusetts, New York eller Californien och höll därför på att adda varandra på facebook, sa till dom andra som skulle till samma område att höra av sig när de kom dit osv.

Ingen addade mig eller sa åt mig att höra av mig :(

Men, verkade inte som att någon annan hade lika bra familj som mig iaf! In your face!

Jag tror jag är förälskad <3

Jag går runt med ett stort leende på läpparna, fjärilarna i magen gör sig påminda titt som tätt och jag är hög av lycka! Precis som när man är nykär!

Igår ansökte jag om visum och den 27 april ska jag upp till ambassaden i Stockholm. Den här veckan tänkte jag fixa allt pappersarbete som ska till Cultural care.

Jag vill ha 31:a maj nu!


Nedräkningen kan börja!

För nu är det klart! Om 56 dagar dvs. den 30:de maj, åker jag till New York och är där i fyra dagar på au pair-skola sen beger jag mig längre västerut till Bettendorf, Iowa där jag kommer spendera det närmsta året med en, vad som verkar, helt underbar familj!

Har börjat kollat på kurser på olika collages i området. Än så länge lutar jag mot att läsa spanska, journalistik eller fotografering. Men det är bara funderingar. Har att lära mig flytande spanska på min attgörainnanjagdör-lista så det vore ju en början.

Iiiiiih va jag längtar!


RSS 2.0