Allt blir inte som man tänkt sig

När jag bestämde mig för att åka iväg som au pair så föreställde jag mig storstad, typ New York, L.A, Maimi eller liknande med shopping, sol, värme och massa kul både med barnen och på fritiden.

Nu är jag matchad med en familj som verkar ascoola! Alltså verkligen öppna och jätteroliga! Jag tror verkligen att jag skulle trivas med familjen. Däremot så blir det varken storstad, sol och värme, då dom bor i Iowa. Högst upp i mitten av USA. Deras klimat är som Sveriges och dom bor i stad med 33 000 inv. Men det är inte långt till Chicago iaf :)

Jag ska prata lite mer med dom innan jag säkert kan säga men än så länge känns det tokbra med dom! Jag kan faktiskt resa medan jag är där också och det finns faktiskt saker att göra.


What's up

Har flyttat ut ur lägeheten. Nu håller jag på och ställer in mig hos Therese. Bästa sambon ever! Fick mess när jag va på jobbet där hon frågade om det dög med kycklingsallad till matlåda. Duger liksom! Jag får en matlåda för fasen, klart det duger! Med andra ord så funkar vårt samliv perfekt än så länge :)

Idag skrev jag på kontraktet på bagarn och är därmed fastanställd där, igen. Frågade samtidigt som jag skrev på kontraktet hur lång uppsägningstiden var. 1 månad, vilket är tokbra för när jag hittat min familj så tar det ca 1 månad med allt pappersarbete innan jag väl kan åka iväg.

Har däremot bestämt mig för att göra advanced open diver- och rescue diverkurserna innan jag åker. Om det finns några platser kvar. Det betyder att jag kommer vara iväg i mitten av juni istället. Så imorgon vet jag mer efter att ha pratat med killen på oxygene. Men jag hoppas verkligen det finns platser kvar för det vore skönt att göra dom kurserna på svenska. Sen kan man ta 5 specialkurser i USA och försöka samla på sig dom 50 dyk som behövs för att bli master scuba diver. Då är jag sen redo för att påbörja divemaster utbildningen sen när jag kommer hem :)

Att dricka eller inte dricka, det är frågan...

Idag fick min far skäll av min lillebror pga att han dricker för lite öl! Han har en platta och tycker om att bara ta en öl då och då. Min lillebror tycker dock inte att det är så man beter sig. Så han läxade upp pappa och sa att om han inte dricker någon öl, så ska han fasen inte ha någon heller. Han bad även pappa tänka på människorna i U-länderna och gav Japan som exempel. Han sa tänk hur jobbigt dom har det, dom skulle nog allt vilja ha ett par öl.

Tro det eller ej men min lillebror är faktiskt smart. Vet inte riktigt vad som hände här dock. Han kanske borde ta efter pappa och inte dricka så mycket öl :P






Idag säger vi...

Grattis Björne som fyller 17 år. Bara 365 dagar kvar nu tills du fyller en vettig ålder som faktiskt är värd att fira :P Men trots det så tar vi och firar idag med.

Va bara tvungen att ha med den här bilden. Googlade party och detta va vad jag fick upp. Draget!



The bucket list

Kom hem från Therese för en timma sen ungefär. Vi såg filmen Eat pray love och jag kände igen mig så extremt i Julia Roberts karaktär. Ni vet den där känslan, när det kryper i skinnet och man bara måste göra något. Den känslan går jag runt med x antal timmar varje dag. Väldigt jobbigt och ibland avundar jag personer som exempelvis Therese som är så nöjda med att bara vara.

Men så ligger det ju inte till i mitt fall. Så när jag kom hem satte jag på lite skön musik och bestämde mig för att skriva min bucket list. Det blev en lista med 14 punkter, varav många utav punkterna hade flera punkter i sig. Om ni förstår vad jag menar...

Så det är bara att börja beta av punkterna en efter en nu men förhoppningsvis har jag väl xx antal år på mig :)




Men åååh

När man blir matchad med en familj ska man tydligen ringa au pair förmedlingen och säga om man är intresserad av att prata med familjen eller inte. Jag som har trott att det har vart tre familjer som tackat nej till mig utan att ens hört av sig. Men så va alltså inte fallet utan det va jag som tackade nej genom att inte ringa!

Skit irriterande för den senaste familjen bodde i San Fransisco och verkade jätte bra. Så jag gick där och väntade och hoppades att dom skulle höra av sig men sen att dom hade tackat nej till mig för att dom bara försvann från min profil. Men så va alltså inte fallet och nu gick jag miste om en tokbra familj (på pappret) för att jag hade missförstått själv processen.


Ungefär så här känner jag just nu...


Efter en vecka i Sälen...

som har bestått av skratt (mycket åt Gurra gurka), skidåkning, afterski, blöjbyten, joggning, avbruten sömn, magsjuka, rosa hår, dans, gourmetmat i både hemmet och ute och mat, mat och mat på det, vinpimpling, strålande väder hela veckan -fredagen, nyheter från USA (känns som att det äntligen börjar gå framåt) och mycket, mycket mer.

Det har vart en kanonvecka och jag har inte bara haft det skitkul utan också fått jättebra träning inför mitt kommande år i USA.

Men nu är jag tillbaka i verkligheten och har fullt upp med flyttpackning för nästa torsdag ska jag va ute här ifrån.

Har dock fått en strålande idé om vad jag ska göra när jag kommer hem från USA! Det blir fasen en säsong i Sälen tror jag :D

Martina lär sig åka skidor

Solen sken, humöret va på topp och det va fullt ös i barnbacken idag!

Victor skulle ju lära mig åka skidor idag, men efter första åket tappade han intresset och drog istället iväg till de stora backarna med sin tjej Wilma. Så den jag fick ta lärdom av va Gustav 4 år.

Han visade sig dock vara en utmärkt lärare. Det va bara att härma honom så klarade man sig galant nerför backen. Vi racade ett par gånger. I början vann han helt klart, men i slutet va jag till och med tvungen att hålla igen för att låta honom vinna. Så duktig lärare va han!

Det va bara en incident i liften. Stod och förberedde mig i liften och såg till att jag höll stavarna som jag skulle och att skidorna inte va korsade så att jag inte skulle ramla när jag väl åkte iväg, när jag helt plötsligt fick en smäll i bakhuvudet. Det va knappen ifrån liften som slog till mig. Va väldans glad att Victor hade övertalat mig att satsa på säkerhet före komfort och stil, och därmed fått på mig en hjälm. Så jag skrattade bort pinsamheten av händelsen och hoppade på nästa lift.

I slutet va jag sugen på att prova på de stora backarna, efter ca 10 åk i barnbackarna men barnen hade tappat gnistan och ville inte åka något mer. Tänkte försöka övertala gänget att åka upp imorgon igen. Vi håller tummarna för att jag lyckas :)

Han gört igen!

Gurra "Mamma, jag ska bajsa."
Mickis "Okej"
Gurra "Det gör jag rätt i va?"
Mickis "Haha, ja det gör du helt rätt i!"

Se upp i backen!

För nu är det spikat! På fredag ska Victor 7 år lära Martina 22 år att åka skidor :)


Sälen dag 1

Bilresan gick jättebra och förvånadsvärt fort. Jag körde ju hela vägen själv och hade förväntat mig världens längsta bilresa men med lite bra musik, cola och godis gick det som på räls.

Sen dess har det vart lek och bus men vi har även vart lite kreativa jag och Gurra. Han hade bara en mask (sån där som man har över ansiktet) så vi tillverkade två till. Han va lite pessimistiskt där i början och undrade hur vi skulle kunna göra sånna men när jag förklarade att vi kunde klippa kartong, måla den och sen sätta dit ett snöre blev han mer optimistisk.

Har även tagit hand om lilla Alva. Höll på och multi-taska med att själv äta och mata henne. Sen började hon göra konstiga ansiktsuttryck och jag hade mina misstankar om vad det betydde. Fick dom befräftade när det smattrade till i blöjan och jag överväldigades av en mindre trivsam doft. Här överlät jag ansvaret på Mickis.

Funderar starkt på att ta skidlektioner medan jag är här. Victor går på skidträning och idag hade dom lärt sig göra 360 i backen, fast på marken så klart. Han kanske blir min lärare :)

Dagens bästa kommentar:
Gurra "Mamma, vad är det här?"
Mickis "Det är en musmatta."
Gurra "Vadå, ska mössen va på den?"

Dagens näst bästa kommentar:
Gurra om sina kallingar "Pappa, egentligen är det här trosor."



Maskerna jag och Gurra gjorde. Min till vänster är en katt och hans till höger är en tjur.


Jag drar till fjällen!

Neeh men va fan jag drar väl till Sälen då på obestämd tid.

Hej svejs!


Hur tänkte dom här?



NÄÄÄHEEEE?!




ÖVERDOSERAT PÅ C-VTIAMIN IDAG, DET ÄR NICE!

Ett oanständigt förslag...

eller två.

När jag jobbade förra helgen så va det en kille som bad mig följa med och bada jacuzzi med honom (han försökte få ett hotellrum på hotellet men vi hade inget till honom så då skulle han styra ett på ett annat hotell sa han). När jag artigt tackade nej erbjöd han mig att betala min lön om jag följde med och när inte det fungerade drog han upp sitt american express guldkort och hävdade att han skulle betala hela min årslön. Jag fortsätte avböja erbjudandet och till slut började han bli otrevlig och vägrade lämna hotellet så jag fick hota med att ringa polisen. Då gick han i alla fall och passade på att kallade mig patetisk och bad mig ha det ett bra liv med min månadslön på 30 000 kr.
HA, som att jag tjänar så bra.

Inatt när jag jobbade så va det ett grabbgäng på 30+ som satt i lobbyn och varvade ner lite efter vad som verkade ha varit en hård krogenvända. En av karlarna kom fram till mig och undrade om vi hade något live framtränade. Detta va ca 03.30 på natten så naturligtvis hade vi inte det. Sen började han försöka övertala mig om att dansa för han och hans skara. Det gick jag givetvis inte med på. En av hans vänner fick honom att lämna mig ifred och frågade honom om han trodde att vi va i Thailand. Innan de gick upp och la sig på rummet så smet han fram till mig igen och angav hans rumsnummer utifall att jag skulle ville titta upp.

Förra veckan va det ju kvinnodagen så det vore inte mer än rätt att karlarna också fick en dag...



Mysig hemmakväll... not so much!

Igår när jag kom hem från bagarn startade jag upp en mysig hemmakväll som involverade chips och flyttpackning.

22.38 ringde telefonen.

Det va I som ringde från hotellet och undrade om jag var på ingång, vilket jag naturligtvis inte var eftersom jag inte skulle jobba förrens idag. Efter lite "Jo, du ska jobba idag" och "Nej, jag jobbar lördag-söndag" tittade jag en extra gång på schemat och mycket riktigt hade I rätt. Jag skulle befunnit mig på hotellet för 8 minuter sen.

På med ytterkläderna i all hast fick jag överge min chipspåse tillsammans med mina planer och skynda mig iväg till hotellet.

Så mycket för den mysiga hemmakvällen...



Hemlös

Om tre veckor tar jag mitt pick och pack och flyttar ifrån denna ypperliga lägenhet till... jadu säg det.

Kom på idén igår att det vore fint att slippa betala hyra och därmed spara typ 4400 kr nu när jag verkligen behöver spara pengar.

Så jag gjorde som jag oftast gör när jag får sånna här snilleblixtar, jag slog slag i saken på en gång. Eller jag va tvungen att vänta på att hyresvärden skulle komma till kontoret, så jag ringde idag och berättade min lysande idé och hörde med dom om jag kunde få numret till den nya hyresgästen. Han tyckte som mig att det här va en klockren idé och ville absolut flytta in den första april istället för första maj.

Det är alltså dax att börja flyttpacka nu så jag är redo när min nya adress är unknown.



Jag i en mörkare och maskulinare form from april fram till avresedatum.

Nu börjar allvaret!

Nu är allt förarbete gjort och nu börjar matchningen med familjerna. Kommer gå på helspänn i flera dagar framöver och bara vänta på att telefonen ska ringa. Känner faktiskt att det flyger runt lite fjärilar i magen. Det ska bli så grymt kul att få reda på vart jag hamnar.

Guuuuuudars skymning så jag längtar!

Vår! Eller...

Nu märks det att vi börjar närma oss våren. Tecken som man märker av är gladare humör, bilrutorna behövs sällan skrapas, det går att gena över hertig kalle, asfalten tittar fram, ångesten likaså över att ha ätit den där semlan som man kanske inte borde eftersom beachen 11 närmar sig med storm steg, man får lust att träna och energin ligger på topp!

Tecken på att vi inte riktigt är där än är att vinterjackan fortfarande används, vinterdäcken är kvar och trots att man jätte gärna vill ut och springa i karlslundspåret 23.00 på kvällen så går det inte eftersom skidspåren är kvar och lyset i spåren är släkta.
Jag och Johan taggade som fasen på jobbet inför vår joggingrunda i karlslundspåret. Efter jobbet åkte vi hem och böt om och sedan bar det av till spåret bara för att mötas av den största möjliga besvikelsen! Snö och is i hela spåret och det va inte springvänligt för fem öre. Vi funderade på att gå en vända men eftersom gatulyktorna inte var tända såg man inte mycket. Vi insåg ganska omgående att det vore idioti att försöka sig på en runda i spåret. Så ytterst besvikna satte vi oss i bilen och åkte hem igen. Vi ska däremot gå till jobbet imorgon så det är väl alltid något men att det inte blev som tänkt är väldigt frustrerande. Speciellt eftersom jag tänkt jogga varje dag efter jobbet from idag. Får väl vänta lite till då... rackarns!

Gammel tanten

Har haft problem med att betala räkningarna sen min data la ner. Fick äntligen inloggningskortet i fredags och idag tänkte jag betala räkningarna. Men nu kan jag inte logga in! Vet inte vad fan felet är men hur som haver går det fasen inte komma in. Jag är oftast som en gammal tant när det gäller teknik men va fan har följt alla installations grejjer men icke! Nu vet jag varför karlar skiter i manualen, för den funkar ju inte! Får släpa mig till baknen innan jobbet. Älskar att banken ligger här på väster för jag ska ändå och köpa en cola och lite mat till jobbet så det blir inte ens en omväg :)
Väster is the place to live!

Kaffe - livets dryck eller sömnbristens bästavän?

Har alltid avskytt kaffe tills en dag förra veckan när jag jobbade och va så extremt sliten så jag tog mig en kopp. Och vet ni vad? Helt okej va det. Absolut drickbart.


I veckan jobbade jag förmiddag och i helgen jobbade jag natt. Helomställning med andra ord så kaffet blev min räddning. Men det orsakade extrem sömnbrist också. Igår lyckades jag bara sova en timma och idag vaknade jag efter 3 tmmar. Lyckades somna om efter ett par timmar däremot och vaknade nu.
Hade då sovit i 7 timmar till och inte ätit på över ett dygn. Va så jävla hungrig att jag va illamående och hur lätt är det att få i sig mat för att stoppa illamåendet när det enda man vill göra är att spy?! Har lyckats tryckt ner en portion med havregrynsgröt så nu är det bara att vänta på att illamåendet ska lägga sig.
Slutsattsen av denna upplevelse är att låta bli kaffet in i det sista!

Hundlös men inte i tankarna

Min första hundlösa dag på 2½ år har varit... konstig. Det känns väldigt tomt och väldigt udda.

När jag va på jobbet så hände det flera gånger att jag tänkte på hur mycket jag hade att göra när jag slutade men att jag va tvungen att skynda mig hem för att ta ut hundarna först. Men hemma fanns det ju inga hundar att ta ut.
Sen gick jag upp på stan och fixade pass, va förbi jobbet en sväng och tog en fika med Lina. Under den här tiden så fick jag stresskänslor av att jag var tvungen att skynda mig så jag kom hem till hundarna, ungefär varje kvart. Det känns så ovant att inte behöva tänka på någon annan än sig själv och inte ha några små fyrbentingar att anpassa sig efter.
Jag ska inte ljuga och säga att allt är jätte jobbigt för även om det är jobbigt och tomt så njuter jag av att kunna säga till mig själv "Nej Martina, du behöver inte skynda hem". Jag kan ligga och pilla mig i naveln innan jobbet och efter jobbet om jag nu skulle vilja det. Så det finns även fördelar med att inte ha hund. Jag måste bara vänja mig vid tanken på att vara hundlös och inte ha någon som möter en vid dörren med en viftande svans och som är överlycklig av att se en.

Tuva liten

Igår va jag ju ner till Askersund med Tuva och Therese. Vi hälsade på Kila som hade det hur bra som helst. Det kändes jätte skönt att se. Det enda som va jobbigt va att när vi kom dit så va hon så intresserad av Tuva så hon hälsade knappt på mig och sen har Kila alltid vart sån att när hon är lugn och vi har vart borta så höll hon sig till mig. Hon antingen satt eller låg precis brevid mig och liksom tydde sig till mig. Inte nu längre dock nu tydde hon sig till hennes nya matte Ulrica. Trots att det va jobbigt att se sig brädad så va det ändå härligt att se att hon hade funnit sig tillrätta och verkligen såg Ulrica som hennes nya ledare.
Men anledningen till att vi åkte ner va ändå för att Tuva och hennes nya potentiella ägare, som dessutom är Ulricas bästa vän, skulle träffas. Det gick jätte bra det med så imorgon säger vi hejdå, eller nej, ses senare, till lilla Tuva som även hon flyttar till Askersund. Verkar vara en kanon familj. De bor på en gård med hästar, hon är utbildad hundinstruktör och är aktiv med träning, hon är veterinärassistens så Tuva kommer få följa med till jobbet och hon kommer att få träffa Kila mist en gång i veckan. Dessutom har hon en collie kompis i huset :D
Det känns verkligen jätte bra och jag fattar inte hur jag kan haft sån tur med att hitta nya familjer till mina änglar. Både Kilas och Tuvas nya familjer är sånna man bara drömmer om att hitta till sina hundar om det skulle bli aktuellt.

RSS 2.0